Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr Marko Capan: Dolazim iz Bjelovara, imam predivnu obitelj, a u Hajduk me privukla emocija

Marko Capan: Dolazim iz Bjelovara, imam predivnu obitelj, a u Hajduk me privukla emocija

Na osmici i šestici se najbolje osjećam, ali zaigrao bih i nešto treće da moram

Marko Capan potpisao je ugovor s Hajdukom do 2026. godine. 

- Sretan sam jako, ne znam što reći. Presretan sam biti dio najvećeg kluba. Sad sam mirne glave i mogu biti spreman za sutrašnju utakmicu.

Situacija oko ugovora postala je velika novinska priča već od debija u Varaždinu. Kako si podnosio ove zadnje dane?

- Trudim se to zanemariti i samo se fokusirati na nogomet. To što se piše me ne zanima, uvijek će se nešto pisati. Bitno je da sam potpisao i sada sam najsretniji. 

Možemo te sada malo i upoznati. Zanimljiv detalj je jača lijeva noga i desna ruka. Tko je Marko Capan? 

- Da, malo u dijagonalu, haha. Dolazim iz Bjelovara, imam predivnu obitelj. Nogomet sam počeo igrati u selu zvanom Ivanska sa četiri godine. Onda sam prešao u Mladost Ždralove, pa u Bjelovar. Onda je na red došla Lokomotiva i onda Hajduk. 

Puno je bilo priča nakon Lokomotive. Spominjao se Juventus i Dinamo, a na kraju je ipak Hajduk presudio. Što te privuklo da dođeš na Poljud?

- Privukla me emocija. Ovdje svi žive za Hajduk, svi to osjećaju. Želio sam biti dio toga. Ja navijam za Hajduk i ovdje mi je sada stvarno prelijepo. 

Nosiš dres s brojem 34. Kada si dolazio iz Lokomotive pričalo se o broju 10. U juniorima si igrao šesticu, a u seniorima osmicu. Koja je tvoja prava pozicija?

- Na osmici i šestici se najbolje osjećam, ali zaigrao bih ja i nešto treće da moram. 

Ulazak u prvu ekipu i ta utakmica u Varaždinu, nije te pripremalo pet dana da ćeš biti starter nego sat vremena prije utakmice. Što je tebi prolazilo kroz glavu?

- I manje od toga me pripremalo, možda dvadeset minuta prije utakmice. Trener mi je rekao da se zagrijavam, da se Grgić nažalost ozlijedio i da ulazim. Nisam imao vremana ni razmišljati, samo sam ušao u igru. Sve ostalo je bilo kako je bilo i sretan sam. 

Puno je bilo priča da netko od mlađih igrača iskoči i odigra jednu dobru utakmicu. Što napraviti da ne ostane samo ta jedna dobra utakmica?

- Sigurno da se ne smijemo umisliti. Ništa nisam ni napravio, tek sam odigrao jednu utakmicu. Moram i dalje biti ponizan, vjerovati u sebe i u ekipu. Davati sve od sebe svaki dan i onda nema razloga da sve ne bude u redu. 

Tko te od starijih u svlačionici najbolje primio? S kim od njih si najbliži?

- Svi su me stvarno dobro primili. Prije utakmice su mi svi dali podršku. S Melnjakom sam dobar još od kako sam bio u juniorima, Gergo i Krova su jako dobri, svi stvarno. Imam najbolje suigrače, nemam što drugo za reći. 

Vaša reakcija na temu