Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka MARKO LIVAJA: Gvardiol je pravi momak, zato smo se i zbližili, a nadam se ćemo 2023. navijačima Hajduka ispuniti san!

MARKO LIVAJA: Gvardiol je pravi momak, zato smo se i zbližili, a nadam se ćemo 2023. navijačima Hajduka ispuniti san!

'Krivo mi je što je ovo zadnji turnir'

Marko Livaja uvijek je rado dolazio na turnir 'Četiri kafića'. Tako je bilo i ove godine, a u posljednjem izdanju ipak nije uspio otići do kraja. Njegov Antique Bar/Duje poražen je u finalu od Kaurija. 

- Svake godine je dvorana dobro popunjena. Krivo mi je što je zadnji turnir. Dosta momaka je ovaj turnir napravio. I za mene se prvi put čulo na njemu. Sigurno ćemo ga se svi rado sjećati. Bitno da smo pomogli ljudima kojima je pomoć potrebna i da se hvala Bogu nitko nije ozlijedio i uništio karijeru - rekao je Livaja, a zatim dodao:

- Kauri je zasluženo osvojio i čestitamo im. Dvadeset godina se turnir organizirao, ali život ide dalje. Nadam se da će u budućnosti neki novi ljudi organizirati nešto lijepo da se događa u gradu. 

Kako ste doživjeli ovacije publike?

- U Splitu se uvijek lijepo osjećam, kroz 12-13 godina koliko sam igrao ovaj turnir. Uvijek sam lijepo dočekan.

Jesu li se slegli dojmovi iz Katara?

- Iskreno, nisu još. Drago mi je, došli smo do bronce s 18 novih igrača. To je veliki uspjeh. Hrvatska reprezentacija ima veliki potencijal momaka koji dolaze. Medalja? Čuvam je u sobi, djeca se igraju.

Kada ste se vratili u Hajduk jeste li mogli sanjati da ćete biti u reprezentaciji?

- Kada sam se vraćao u Hajduk nisam razmišljao o reprezentaciji. Imao sam 28 godina, mislio sam da je moje vrijeme za reprezentaciju gotovo. S Hajdukom sam očekivao trofeje, i danas očekujem. Što se tiče reprezentacije sve se poklopilo, ponosan sam što sam bio dio toga.

Je li 2022. bila godina iz snova?

- Sigurno još fali naslov prvaka i nema više dalje. Bilo je lijepo. Možemo žaliti za prilikom u prvenstvu. Nadam se da ćemo ove godine uspjeti nadoknaditi minus koji imamo. Imamo dobru momčad, uigrani smo, imamo dosta kvalitete.

Prvenstvo i dalje ostaje veliki cilj?

- Neće biti lako. Dosta momčadi u HNL-u je kvalitetno. Ako nemate dobar dan ili ste malo lošije ušli u utakmicu možete od svakoga izgubiti. Prvenstvo je zanimljivo.

Svi u Splitu kažu Hajduk jednako Livaja. Kako to doživljavate?

- Privikao sam se, pokušavam biti maksimalno dostupan.

Što ste zaželjeli za 2023.?

- Svi imamo istu želju u Splitu, a to je titula.

Reprezentacija otvara kvalifikacije za Euro u Splitu.

- Da, to je u trećem mjesecu, ima vremena. Tek smo se vratili iz Katara, bili smo više od mjesec dana skupa. Više si psihički umoran nego fizički. 

Koja je tajna uspjeha Joška Gvardiola, dosta ste se zbližili s njim?

- Pokazao je u Dinamu i Leipzigu da ima kvalitetu, samo se nadograđuje svake sezone. Pravi je momak i pošten, na zemlji. Zato smo se i zbližili. Svi znamo njegovu kvalitetu, samo je treba pokazati.

Kakav je bio na treninzima?

- Odličan. Imao je problema s ozljedom protiv Argentine. Vidio sam da mu je poslije utakmice bilo teško, plakao je...Rekao sam mu da ima 20 godina, odigrao je Svjetsko prvenstvo odlično i sigurno će imati vremena uzeti zlato.

Kako mu je bilo na treningu s vama, je li bilo duela?

- Nije, čuvali smo se. Nismo se tukli, pazili smo se. Atmosfera je bila odlična, nijedan incident. U 40 dana kada si skupa može netko biti ljut što ne igra, ali sve je bilo odlično.

Poruka navijačima Hajduka?

- Nadam se da ćemo im ispuniti želju što svi sanjaju 17 godina i da ćemo donijeti taj trofej u Split - zaključio je Livaja. 

Vaša reakcija na temu