Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Mario Ćužić / HTS Mate Pavić osvojio Roland Garros u parovima!

Mate Pavić osvojio Roland Garros u parovima!

Splićanin je tek šesti tenisač koji je osvojio sva četiri Grand Slama

Hrvatski tenisač Mate Pavić u paru sa Salvadorcem Marcelom Arevalom u finalu Roland Garrosa pobijedio je Talijane Simonea Bolellija i Andreu Vavassorija s 2:0 u setovima (7:5, 6:3) i tako osvojio pariški turnir. Pavić, 30-godišnji Splićanin, sada ima titule na sva četiri najjača teniska turnira.

Došao je, dakle, do Career Grand Slama, odnosno osvojio je sva četiri Grand Slama tijekom igračke karijere. Postao je tek šesti tenisač kojem je to uspjelo, a prije njega su to bila braća Bob i Mike Bryan, Daniel Nestor, Mark Woodforde i Todd Woodbridge. Impresivno je što je Pavić jedini među njima koji je to postigao s četiri različita teniska partnera.

Australian Open osvojio je 2018. u paru s Austrijancem Oliverom Marachom, dvije godine kasnije s Brazilcem Brunom Soaresom uzeo je US Open, a 2021. Wimbledon, kada je igrao sa sunarodnjakom Nikolom Mektićem. Uz to, Pavić ima tri naslova na Grand Slam turnirima u mješovitim parovima.

Vaša reakcija na temu