Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MINDAUGAS NIKOLIČIUS: Livaja je protekle dvije utakmice odigrao pod injekcijama, više ga ne možemo forsirati i riskirati ozbiljniju ozljedu

MINDAUGAS NIKOLIČIUS: Livaja je protekle dvije utakmice odigrao pod injekcijama, više ga ne možemo forsirati i riskirati ozbiljniju ozljedu

Normalno je kada izgubiš jednog od lidera momčadi da drugi moraju preuzeti odgovornost

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius po slijetanju u Kazahstan se dotakao aktualnog trenutka 'bijelih'.

- Otišli smo na put sa samopouzdanjem. Znamo da nas čeka teška utakmica. Tobol je dobra momčad. Nema dvojbe da će biti teško. Utakmice u Europi su specifične uvijek, a pogotovo sada kada nema više pravila gola u gostima. Sigurno je drukčije nego što je bilo prije, ali 2:0 iz prve utakmice nam daje prednost. Učinit ćemo sve da nastavimo naš europski put i nakon četvrtka - rekao je Nikoličius, a zatim se dotakao Marka Livaje.

- Protekle dvije utakmice je odigrao pod injekcijama, nije bio 100% spreman. Imao je problema s koljenom. Sada je stigao trenutak da ga više ne možemo forsirati jer bi tako riskirali puno ozbiljniju ozljedu. U dogovoru s liječničkom službom odlučeno je da ne putuje u Kazahstan. Bolje da odradi nekoliko terapija. Nadamo se da ćemo ga imati već za nedjelju. Ako ne, onda idući tjedan.

Tko će ga zamijeniti?

- To ovisi o taktičkoj formaciji za koju će se trener odlučiti. Ima nekoliko opcija. Mišljenja sam da imamo dobru širinu u igračkom kadru. 

Tobol na Poljudu nije djelovao pretjerano opasno...

- Pogledajte rezultate kazahstanskih klubova u Europi prošlog tjedna. Kairat je svladao Crvenu zvezdu, Astana je pobijedila Aris. Dug put, drukčija vremenska zona, sve to igra ulogu. Suočavaš se s nekim stvarima na koje nisi naviknut. U jednoj utakmici svašta se može dogoditi. Moramo biti oprezni. Tobol je vrlo iskusna momčad. Znaju igrati nogomet. U kupu su proteklog vikenda odmarali cijelu momčad. 

Oni će vjerojatno napasti od prve minute. Nemaju što čekati.

- To je naša šansa. Očekujemo da ćemo imati dosta prostora za kontranapade. Rezultat iz prve utakmice nam daje prednost na način da ne moramo od prve minute napadati. Možemo stati u bloku i čekati svoje šanse. 

Kako će reagirati momčad bez Livaje?

- Očekujem vrlo dobru reakciju, da budemo kao jedan i fokusirani. Normalno je kada izgubiš jednog od lidera momčadi da drugi moraju preuzeti odgovornost. Hajduk je veliki klub. Očekujem dobru timsku izvedbu - zaključio je Nikoličius. 

Vaša reakcija na temu