Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Mindaugas Nikoličius odgovorio na pitanja o Nikoli Kaliniću i Marinu Jakolišu

Mindaugas Nikoličius odgovorio na pitanja o Nikoli Kaliniću i Marinu Jakolišu

Razgovor prije prvog treninga

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius prvog dana priprema za nastavak sezone dotakao se aktualnih tema.

- U Splitu ćemo biti vrlo kratko, šest dana, a onda idemo na trening kamp u Portugal 15 dana. Tamo ćemo odigrati nekoliko prijateljskih utakmica, a vrlo brzo ćemo i službeno potpisati dogovor s Ajaxom vezan za prijateljski ogled 9. siječnja u Algarveu. Zatim ćemo igrati protiv Servettea, a zatim i dvije utakmice sa Slavijom. Vjerojatno ćemo između utakmice protiv Servettea i Slavije odigrati još jednu utakmicu. Trebao je to biti Celtic, ali zbog situacije s koronom oni ne dolaze u Portugal - rekao je Nikoličius, a zatim dodao:

- Raskinuli smo već ranije ugovor s Dellovom. Imamo novog stručnjaka za kondiciju, Iana Colla. Radio je u Škotskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj i bit će zadužen za fizičku spremu.

Kakva je situacija s pojačanjima i kakav je status Marina Jakoliša?

- Prijelazni je rok tek počeo. Vodimo puno razgovora i ima dosta opcija i mogućnosti i u smislu dolazaka i odlazaka nekih igrača. Informirat ćemo javnost kada nešto bude službeno, ali mogu reći da radimo naporno. S određenim igračima smo u kontaktu, ali ništa vam više od toga zasad ne mogu reći. Što se tiče Marina Jakoliša, on je u Šibeniku na posudbi. Razgovaramo s njegovim agentom i tražimo najbolje rješenje za njega i za Hajduk.

Nikola Kalinić?

- On je trenutno igrač Verone. Naravno, kao što sam i ranije rekao svaki dobar hrvatski igrač je zanimljiv Hajduku. Kalinić je naša želja. Odličan je igrač, ali još uvijek ima šest mjeseci ugovora s Veronom. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati.

Hoće li biti odlazaka?

- To je teško prognozirati. Postoje igrači koji imaju ponude, ali za svaki transfer trebaju zadovoljne biti tri strane. Dosta transfera propadne jer igrači ne žele otići. Vjerujem da će nas neki igrači napustiti.

Hajduk se bori za dva trofeja. Može li ih osvojiti?

- To je naša želja i san. Učinit ćemo sve da se borimo i do samog kraja budemo u igri - zaključio je Nikoličius.

Vaša reakcija na temu