Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka MISLAV KAROGLAN: Imali smo sastanak s igračima, a Livaja neće reći da ga boli!

MISLAV KAROGLAN: Imali smo sastanak s igračima, a Livaja neće reći da ga boli!

'Od 26 utakmica izgubili smo jednu, nadam se da to nije previše'

Nakon Varaždina opet Varaždin. Ali, ovaj put na Poljudu. Hajduk u utorak (18 sati) u četvrtfinalu Supersport Hrvatskog kupa dočekuje Varaždin.

- Igrači su profesionalci. Imali smo mi dobrih ulazaka s klupe, Dajaku, Kalik. Nekad treba vremena da uđeš u ritam, pogotovo kada je utakmica nervozna, treba više kvalitetnijih odluka. Očekivao sam više od igrača s klupe, to je prilika da želiš startati. U prvom dijelu je bilo dobrih ulazaka s klupe, Benrahou protiv Lokomotive, Dajaku...Sada je to bilo nešto lošije, ali treba dati podršku igračima, da i oni preuzmu odgovornost. Igrač Hajduka mora unositi prevagu kada uđe s klupe - rekao je u najavi trener Hajduka Mislav Karoglan, a zatim na pitanje o ozljedi Marka Livaje odgovara:

- S Belupom smo bili jako dobri, nije bilo Livaje. Protiv Rudeša smo odigrali odličnih 75 minuta. Livaja je takav, on neće reći da ga boli. Nisam ga nikad bolje vidio, vrhunske pripreme, sve je treninge odradio. Onda se dogodi ozljeda zgloba. Imali smo ozljede Melnjaka, Mihaela, Nikole, Moufija...Nije to alibi za nešto. Mi smo dovoljno dobri, ali da to remeti je. 

Kako se nosite s pritiskom?

- Kada gledam Hajduka od doma nerviram se. Način na koji smo ušli u utakmicu u Varaždinu je fenomenalan. Ne možemo dopustiti da nas njihov gol lomi. Moramo produžiti razdoblje dobre igre. Nisu rezultati kakve sam očekivao, ali bilo bi iluzorno očekivati da ćemo sve pobijediti. Od 26 utakmica izgubili smo jednu, nadam se da to nije previše.

U kakvom je stanju ekipa nakon remija u Varaždinu?

- Imali smo iskreni razgovor u nedjelju. Neke stvari smo kazali, bili smo realni. Odgovornost je najveća na meni, međutim od svakog igrača Hajduka se očekuje izražena osobnost. Momci su super reagirali na sastanak. Nakon dugo godina smo mi na današnji datum bod od prvog mjesta. Mislim da smo na dobroj poziciji. Bitno je da do reprezentativne stanke izguramo kako treba, a onda ćemo se ekipirati. 

Kako vidite ulogu Krovinovića s obzirom da je zamijenjen u Varaždinu?

- Jedan je od najbitnijih igrača. Niko je donio gol s te pozicije. Postoje tereni i utakmice gdje Krovinović ne može sam nositi 'šesticu'. U tom pravcu i razmišljam. Pričali smo prošli put o toj temi. Ne da računam na Filipa, on je jedan od naših najbitnijih igrača.

Koliko će ova utakmica biti drukčija?

- Kup nosi zamke, ali moramo proći. Uvijek je to trofej, bez obzira što je osvojen dvije godine zaredom. Ne vidim razloga da ne budemo optimalni. Prolazak u polufinale je cilj. Bolje je igrati doma, to ti daje dodatnu motivaciju, ali i u Varaždinu smo bili kao doma.

Starta li Lovre Kalinić i hoće li biti promjena?

- Nažalost ima virozu. Moram vidjeti stanje, a onda ćemo odlučiti. Razmišljamo o nekim promjenama. 

Hoćete li vježbati penale?

- Vježbamo ih često. Kod penala je najbitniji psihološki moment.  

Kako komentirate ogled Dinama i Rijeke?

- Dinamo je gdje sam ga očekivao, u borbi za titulu. Sve je to blizu. Svi imaju sve u svojim rukama. To je najbolje, jer najbolji osvaja. Suđenje? Ne bih to komentirao - zaključio je Karoglan. 

Vaša reakcija na temu