Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr MISLAV KAROGLAN: Nema dva Kalinića, ako smo pravi, ne plašimo se nikoga!

MISLAV KAROGLAN: Nema dva Kalinića, ako smo pravi, ne plašimo se nikoga!

'Vjerujem da će i igrači s klupe dati obol'

Nakon pobjede protiv Slaven Belupa pred Hajdukom je novi ispit. U 23. kolu HNL-a 'bijeli u subotu (17.10 sati) gostuju u Kranjčevićevoj ulici. Protivnik je Rudeš, trenutno posljednja momčad lige s četiri osvojena boda.

- Nikola Kalinić je out, ima lakšu ozljedu, Lovre Kalinić je isto out, dobio je udarac. Diallo dolazi danas tijekom popodneva u Split, ali ne konkurira. Livaja je u treningu, a Čuić konkurira za sastav. Žaper se polako vraća nakon gripe. Vjerujem da će i igrači s klupe dati obol. Za razliku od Osijeka protiv Belupa je impuls s klupe bio dobar - rekao je u najavi utakmice trener Hajduka Mislav Karoglan, a zatim se dotakao Rudeša.

- Utakmica kao svaka druga, bitna. Rudeš igra najbolje protiv velikih ekipa, nema što izgubiti. Moramo biti pravi i ući u niz pobjeda. Rudeš je u negativnom nizu, sigurno da to boli trenera. Kolega ih je uveo u prvu ligu. Nama je jedini cilj pobijediti, potvrditi bodove od utakmice s Belupom. 

Jeste li spremni na bunker Rudeša?

- Ne znam točno kako će oni pripremiti utakmicu. Očekujemo discipliniranog protivnika. Igraš protiv Hajduka, to je sasvim normalno. Moramo biti spremni na sve, momci moraju biti maksimalno motivirani. Ovo je ozbiljna liga. 

Rudeš još uvijek nije zabio u drugom dijelu sezone, plaši li vas to?

- Ne plašim se ničega ako smo mi pravi. Kad je Hajduk pravi ne treba se plašiti nikoga i ničega. Nizovi su da se ruše, ali vjerujem da smo se dovoljno puta opekli da ćemo biti pravi i motivirani. Ključno je da se brzo priviknemo na uvjete i teren. Rudeš je imao dobrih utakmica, protiv Dinama i Varaždina. Mi smo Hajduk, ako pretendiramo za titulu moramo se tako i postaviti. 

Jeste li se u pripremi utakmice više bavili svojom momčadi ili Rudešom?

- Fokus je uvijek više na nama. Fokusirali smo se na napadački dio momčadi, da budemo hrabriji. To je put. Uvijek gledaš protivnika, što može ponuditi. Sve se pita nas. Sastav znam, imam još jednu dilemu. 

Je li Pukštas u krizi?

- On je 2004. godište, nisi stroj. Mora biti padova. Protiv Belupa je bio bolji nego s Osijekom. Bio je u jako dobrim pozicijama. Ja sam s njim zadovoljan. Ali, bit će oscilacija i kod njega i Sigura, i kod drugih mladih momaka.

Kako komentirate smjenu Roberta Jarnija?

- Žao mi je kao čovjeka i kolege što je tako ispalo. Bitno je da jednom zauvijek bude isti kriterij za sve. Ako si tako postavio kriterije, neka budu uvijek isti za sve. 

Tko umjesto Uremovića?

- Igrat će Elez

Je li Hrgović zaslužio šansu nakon dobre izvedbe protiv Belupa?

- Sve ste rekli.

Koliko je Čuić blizu prvih 11?

- Opcija je, zato sam ga i stavio protiv Belupa, njega i Šimuna. 

Bit će sigurno i dobra podrška s tribina, koliko vam to znači?

- Očekujemo dobru posjetu. Svugdje se osjećamo dobro, kao doma - zaključio je Karoglan. 

Vaša reakcija na temu