Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Mladim igračima KK Splita dodijeljene godišnje stipendije

Mladim igračima KK Splita dodijeljene godišnje stipendije

Stipendiranje mladih igrača prvi je korak planirane suradnje KK Split i zaklade Sport2Life

Mladim košarkašima Košarkaškog kluba Split, Marinu Dubravčiću, Davidu Pavinu, Mateu Tomaševiću i Luki Nejašmiću, danas su u svečanom Žutom salonu KK Split dodijeljene godišnje stipendije zaklade Sport2Life, čiji je osnivač vlasnik splitskog resorta Le Meridien Lav, veliki zaljubljenik u sport i filantrop Mike Saran.

Svaki od igrača KK Split mjesečno će, tijekom deset mjeseci u godini osobno primiti 265 eura stipendije neto, dok će preostala dva mjeseca u godini imati priliku, prema vlastitoj odluci, raditi u resortu Le Meridien Lav i za to biti odgovarajuće plaćeni za svoj studentski sezonski rad. Nakon završetak stipendiranja mladi igrači nemaju nikakve obaveze prema Klubu niti prema Zakladi, a onima koji su iskoristili mogućnost sezonskog studentskog rada i koji su se pritom iskazali bit će ponuđeno usavršavanje i probno zaposlenje u resortu Le Meridien Lav.

- Ulaganje u mlade, a osobito kad je riječ o sportašima, nije samo naša odgovornost već i dužnost jer time direktno ulažemo u razvoj i napredak našeg društva. Iznimno cijenim djelovanje i uspjehe Košarkaškog kluba Split prepoznajući ga kao bitnog i važnog dijela povijesti i svakodnevice Splita i Dalmacije. U ime zaklade Sport2Life radujem se mogućnosti suradnje s Klubom i na prilici da talentiranim mladim igračima, koji su pritom uspješni i na drugim poljima te aktivno uključeni u razne projekte i inicijative u svakodnevnom životu i školi, pomoću ovih simboličnih stipendija osiguramo školovanje, sportski napredak i profesionalnu budućnost. Čvrsto vjerujem kako njihovo sportsko iskustvo može značajno doprinijeti cjelokupnoj zajednici pa tako i našem poslovanju stoga im nudimo i sezonski studentski rad i usavršavanje u našem splitskom resortu Le Meridien Lav u Podstrani - izjavio je Mike Saran, osnivač Sport2Life fondacije prilikom uručenja stipendija.

U KK Splitu danas je, u brojnim selekcijama, aktivno oko 450 košarkaša svih uzrasta. Rad s mladima, briga o njima i njihov razvoj jedna su od temeljnih postavki KK Splita.

- Iznimno nam je zadovoljstvo što pokrećemo suradnju s gospodinom Saranom i fondacijom Sport2Life, koja je već odavno prepoznatljiva po svom djelovanju. Vjerujem da je ovo tek prvi korak prema široj suradnji od koje će svi imati koristi, a najviše mladi sportaši. KK Split će nastaviti promicati rad s mladima, naša škola košarke i omladinski pogon iz godine u godinu sve je bolja i ova dodjela stipendija daljnji nam je poticaj i dokaz da smo na pravom putu - rekao je sportski direktor KK Splita Teo Čizmić.

Dodjeli Sport2Life stipendija prisustvovao je i gradonačelnik Splita Ivica Puljak koji je tom prigodom istaknuo: 

- Jako mi je drago da se ova lijepa ideja realizirala. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovome, ovo nije kraj nego početak jedne suradnje, koji će značiti razvoju košarke u Splitu. KK Split napreduje iz dana u dan, sve je bolji i stabilniji, nadamo se da ove sezone doći i titula u naš Grad.

Stipendiranje mladih igrača prvi je korak planirane, dugoročne suradnje KK Split i zaklade Sport2Life, a u planu su brojne aktivnosti za djecu i mlade tijekom cijele godine s ciljem njihovog aktivnog uključenja u sport.

Vaša reakcija na temu