Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MUKA NA ULAZIMA: Jedan je otjeran zbog QR koda, drugi je bio bolje sreće

MUKA NA ULAZIMA: Jedan je otjeran zbog QR koda, drugi je bio bolje sreće

Obavio je liječnički pregled, ali nije znao da će ga takva potvrda uvesti u problem

Hajduk je europsku premijeru ove sezone zaključio pobjedom protiv Tobola (2:0), ali jednako zanimljiva su bila i zbivanja izvan terena. Ispred punkta za testiranje bio je ogroman red, a posljednji navijač testirao se deset minuta prije kraja utakmice. Javio nam se jedan simpatizer 'bijelih' koji unatoč što je imao negativan brzi test nije mogao odgledati utakmicu.

- Išao sam s potvrdom koju mi je doktor napisao da sam negativan na brzom testiranju, ali nije imala QR kod. Dao sam uredno pretplatu na ulazu, prošao sam redare, a kada sam ulazio na sjever dva policajca u civilu su me zaustavila i počeli mi govoriti zašto sam išao raditi test izvan grada u kojem živim. Rekao sam da sam jedno vrijeme živio tamo, ali nije pomoglo - priča nam ogorčeni navijač, a zatim dodaje:

- Onda mi je rekao da je to za kaznenu prijavu. Zvao je šefa koji je, kada je vidio potvrdu, rekao: 'Pustite ga, ali ne može na utakmicu'. Na kraju sam utakmicu gledao u kafiću. Takve stvari su se događale i protiv Lokomotive, a bilo ih je i protiv Tobola. Napravio sam test u Domu zdravlja. Svi podaci su poslani u HZZO. Ovo je totalni nonsens - zaključio je navijač Hajduka uz dodatak da će i u nedjelju doći na utakmicu. 

Isti navijač nas je nazvao i sljedećeg jutra, u liječnika se mogla dobiti potvrda s QR kodom, ali takva se mora posebno zatražiti. On to nije znao, a na ulazu nije bilo sluha pa je utakmicu odgledao u kafiću. 

Puno bolje sreće bio je Nizozemac koji je napravio test na Turskoj kuli, te je još i kupio Hajdukov dres. Izdana mu je potvrda, ali na ulazu nije prepoznavalo QR kod, te su ga iz prve pokušali udaljiti, ali na inzistiranje društva u kojemu je bio, bolje reći svjedoka koji su s njim bili na testiranju, ipak je pušten. 

Vaša reakcija na temu