Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com NA POLJUDU Policija palicama rastjerala skupinu navijača, vratili im kamenjem i bocama

NA POLJUDU Policija palicama rastjerala skupinu navijača, vratili im kamenjem i bocama

Postupali su prema osobi za koju su sumnjali da je na stadionu prethodno aktivirala pirotehničko sredstvo

Iz splitske su policije izvijestili da su u subotu prije, za vrijeme i nakon utakmice između Hajduka i Varaždina na Poljudu uhitili 20 osoba, najvećim dijelom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

U 16.55 sati na sjevernoj šetnici stadiona Poljud, policijski službenik je uočio osobu za koju je postojala sumnja da je prethodno na stadionu aktivirala pirotehničko sredstvo. Prilikom postupanja prema osobi, oko njih se okupila skupina muškaraca koji su policijskog službenika pokušali spriječiti u postupanju. 

- S obzirom na to, intervenirali su ostali policijski službenici, tako što su skupini naredili da se raziđe, a kada su se osobe na to oglušile, u cilju odbijanja napada i savladavanja otpora, prema skupini su uporabili sredstva prisile, odnosno palicu. U jednom trenutku, nakon što se povukla, iz skupine je bačeno nekoliko kamenja i staklenih boca prema policijskim službenicima, nakon čega se skupina razbježala poručili su iz policije. 

Dodali su kako prilikom uporabe sredstava prisile nitko nije ozlijeđen te da se provodi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska sudionika događaja. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52353, "");
Pregledaj komentare
29