Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Na Poljudu prezentiran Hajdukov nogometni kamp koji bi se trebao graditi u Stobreču

Na Poljudu prezentiran Hajdukov nogometni kamp koji bi se trebao graditi u Stobreču

Ne želimo prejudicirati lokaciju, ali nadam se da ćemo u srednjoročnom vremenu odraditi ovaj projekt. Radimo sve u dogovoru s Gradom, prvi pravi razgovori će se odraditi sljedećeg tjedna

U trofejnom salonu stadiona u Poljudu danas se održala se medijska prezentacija nogometnog kampa HNK Hajduk. Radi se o projektu koji je pokrenut u suradnji s Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, a nakon odluke Nadzornog odbora HNK Hajduk o kampu kao strateškom cilju Kluba. Prema planovima, kamp bi se trebao nalaziti u Stobreču, na mjestu sadašnjeg golf igrališta.

- Mali korak za nas, ali veliki korak za klub, koji će odrediti našu budućnost. Ne želimo prejudicirati lokaciju, ali nadam se da ćemo u srednjoročnom vremenu odraditi ovaj projekt. Radimo sve u dogovoru s Gradom, prvi pravi razgovori će se odraditi sljedećeg tjedna. Financijski konstrukciju ćemo zatvoriti, dobar dio prihoda od transfera ćemo preusmjeriti k ovome. Riječ je o milijunima eura. Ovo je prvi korak kapitalnog projekta najznačajnijeg u povijesti kluba. Dobit ćemo najmanje pet terena, tu će se vršiti sve funkcije kluba osim što će se na Poljudu igrati utakmice - kazao je predsjednik Hajduka Marin Brbić.


Studenti 5. godine FGAG-a tijekom zimskog semestra razrađivali su idejni projekt Hajdukovog kampa u sklopu predmeta 'Diplomski studij 3', pod mentorstvom uglednog splitskog arhitekta Ante Kuzmanića. Vodstvo Hajduka je na samom početku semestra održalo predavanje na kojem su trener Damir Burić, sportski direktor Goran Vučević i član Nadzornog odbora Denis Kosor iznijeli studentima neke ideje i zahtjeve, a sada su to studenti pretočili u djelo.


- Tema je bila stambeno naselje, ali zahvaljujući ogromnom praznom prostoru, na tom prostoru deset posto bi bio kamp Hajduka, dvadeset posto naselje, a ostalo bi bila zelena površina za golf i park. Lokacija nije bitna, nismo se vodili time, rješavali smo čitav prostor. U 10 radova smo izabrali sve najbolje. Nismo prelazili u grandiozne stvari, imamo smještajne kapacitete, pa je pitanje hoće li se to koristiti i u turističke svrhe. Nismo radili financijske projekcije, ali jasno sve kreće od cijene - rekao je Kuzmanić.

Vaša reakcija na temu