Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr NAJBOLJI STRIJELAC KAZAHSTANSKE LIGE: 'Trener im je otišao u CSKA, to je najveći razlog što Hajduku dajem prednost'

NAJBOLJI STRIJELAC KAZAHSTANSKE LIGE: 'Trener im je otišao u CSKA, to je najveći razlog što Hajduku dajem prednost'

Opasni su u prekidima, tako daju 70 posto golova

Marin Tomasov u Kazahstanu je od ljeta 2017. godine. Bivši igrač Hajduka s Astanom je tri puta osvojio prvenstvo Kazahstana. Nakon 19 odigranih kola Astana je druga momčad lige s bodom manje od vodećeg Tobola, a Tomasov je sa 11 pogodaka prvi strijelac lige.

- Hajduk je mali favorit za prolazak, ali će morati biti u puno boljem izdanju nego protiv Lokomotive ako misli nešto napraviti. Tobol već igra tri-četiri mjeseca, a Hajduk je tek krenuo. U postotcima bih rekao 60:40 u korist Hajduka - rekao je u startu Tomasov, a zatim se detaljnije dotakao Tobola.

- Trinaest utakmica su u nizu bez poraza. Čvrsti su u obrani, naprijed što naprave, a uvijek nešto naprave. Opasni su u prekidima, 70 posto golova daju nakon prekida. Ali, vjerojatno to u Hajduku već i znaju. Neće Hajduku biti lako kao što po novinama čitam.

Je li njihovo vodeće mjesto u Kazahstanu iznenađenje?

- Je. Mi se nismo pojačali. Oni imaju dvije dobre momčadi. Imaju veliki broj igrača. Iskoristili su naš hendikep, mi nemamo široki roster. Odlična su momčad. Rade dobar posao. Trener im je otišao u CSKA, to je najveći razlog što Hajduku dajem prednost. Babayan je radio odličan posao.

Znači Hajduku neće biti lako?

- Pozivam na oprez. U Hrvatskoj je poznato da se protiv takvih momčadi stvori dojam kao da se to mora proći. 

Koji su glavni aduti Tobola?

- Tošić u zadnje vrijeme igra dobro, napadač Nikolić i u veznom redu Tagybergen koji diktira tempo. Kao momčad su kompaktni, igraju na kontranapade. 

Tomasov se u Kazahstanu udomaćio. U 18 prvenstvenih utakmica ove sezone zabio je 11 pogodaka.

- Ide dobro, hvala dragom Bogu. Nisam očekivao da ću ostati tu toliko, ali sam zadovoljan. Sve je dobro posloženo, od grada, kluba. Nemam se zašto žaliti, iako sam se nudio Hajduku da dođem besplatno, ali rekli su da sam star - zaključio je Tomasov.

Vaša reakcija na temu