Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAJBOLJIH 11 KOJI SU ISTRČALI NA POLJUD: Od Beckenbauera do Brazilca Ronalda

NAJBOLJIH 11 KOJI SU ISTRČALI NA POLJUD: Od Beckenbauera do Brazilca Ronalda

U dresu Portugala će zaigrati još jedno veliko ime - Cristiano Ronaldo

Na stadion u Poljudu je od njegove izgradnje istrčao velik broj vrhunskih stranih igrača pa izbor najboljih 11 nije bio nimalo lagan. No, bit će još i teži nakon što Cristiano Ronaldo istrči na travnjak Poljudske ljepotice u dresu Portugala. Nogomet je subjektivan, a i teško je uspoređivati igrače koji su nastupali nekad davno s današnjima, no evo našeg izbora najboljih 11 koji su ikad zaigrali na Poljudu:

Van der Sar - Cafu, Beckenbauer, Desailly, Carlos - Rijkaard, Iniesta, Del Piero - Rooney, Batistuta, Ronaldo (Il Fenomeno, Brazilac).

Naravno da smo već kod vratara naišli na problem. Izabrali smo Van der Sarra, koji je branio za Ajax protiv Hajduka 1995. godine u četvrtfinalu Lige prvaka (0:0), ali konkurencija je strašna: Gianluigi Buffon, Dida, Oliver Kahn, Peter Schmeichel...

Za zadnju liniju nije bilo dileme, Cafu je na Poljud istrčao u dresu Brazila protiv Hrvatske, Franz Beckenbauer je zaigrao za Cosmos u prijateljskoj utakmici protiv Hajduka, a Marcel Desailly u dresu Nantesa na Trofeju Marjan. Suigrač mu je tada bio današnji francuski izbornik Didier Deschamps, ali za njega nije bilo mjesta u našem sastavu. Na lijevom boku je Roberto Carlos, kojemu smo dali prednost u odnosu na Paola Maldinija.

U sredini Frank Rijkaard, makar je samo taj Ajax imao još brojne kandidate, poput Seedorfa i Davidsa. Barcelona je u prijateljskoj utakmici u prigodi 100. rođendana Hajduka dovela rezervnu postavu, ali je u nastavku ušao Andres Iniesta i automatski zauzeo mjesto u idealnih 11 u sredini terena.

Prema naprijed su Talijan Alessandro Del Piero, zatim Wayne Rooney, kojega smo gledali u dresu Evertona, brazilski velemajstor Ronaldo Luís Nazário de Lima, a tu je i Argentinac Gabriel Batistuta, koji je zaigrao za Fiorentinu protiv Hajduka.

E, sad, puno je veći popis svih onih majstora koji su tu mogli biti, a nisu. Kažemo, svaki izbor je subjektivan, pa je tako teško bilo pretpostaviti Batistutu jednom Claudiju Caniggiji, koji je istrčao u dresu Benfice, a gdje su još Brian Laudrup, Keegan, Hrubech, Magath, Six, Dieter Muller, Overmars, Litmanen, Sneijder, Costacurta, Zola, Pirlo, Giresse, Alofs, Papin, Wilmots, Battiston, Tigana, Lukaku, Samuel Eto'o, Chinaglia, Junior, Kaka te brojni drugi...

Vaša reakcija na temu