Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nakon devetnaest godina osvojili naslov, slavlje se pretvorilo u totalni kaos!

Nakon devetnaest godina osvojili naslov, slavlje se pretvorilo u totalni kaos!

Dva kola prije kraja osigurali su titulu

Sporting je novi portugalski prvak. Nakon 19 godina čekanja velikan iz Lisabona stigao je do 19. titule u povijesti pobjedom protiv Boaviste (1:0). Prekinut je tako duopol Porta i Benfice koji su se izmjenjivali na tronu.

Ispred stadiona Jose Alvalade okupilo se nekoliko tisuća pristaša Sportinga, a kada je sviran kraj slavlje se pretvorilo u pravi kaos. Na kraju je došlo i do obračuna s policijom koja je koristila i gumene metke kako bi primirila situaciju. 

Sporting je do naslova vodio Ruben Amorim. Bivši portugalski reprezentativac i legenda Benfice trenersku je karijeru započeo u ljeto 2018. godine, a nakon odlične epizode na klupi Brage prošlo je ljeto dobio priliku sjesti na klupi Sportinga. Napravio je sjajan posao. Sporting je dva kola prije kraja osigurao naslov, a još uvijek su bez poraza. Uz to je osvojio i kup, te navijačima Sportinga donio veliku radost.  

Vaša reakcija na temu