Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr NAKON DUGO VREMENA: Hajduk neće raditi kalendar za 2021. godinu!

NAKON DUGO VREMENA: Hajduk neće raditi kalendar za 2021. godinu!

Odluku donešenu na Poljudu možemo promatrati kroz 'paket mjera' koje je uveo novi predsjednik Lukša Jakobušić

Hajduk neće tiskati kalendar za 2021. godinu. Odluku donešenu na Poljudu možemo promatrati kroz 'paket mjera' koje je uveo novi predsjednik Lukša Jakobušić. Osim što je Boru Primorca imenovao prvim trenerom, a seniorska momčad potpisala pravilnik o kažnjavanju, još igrači za sobom ostavljaju urednu svlačionicu nakon utakmice, a predsjednik nije u proteklom periodu želio nikakve bliceve, smješkanja, snimanja pa ni razgovore koji odvlače fokus sa zelenog terena. Došao je prije mjesec dana kada je situacija bila sve, samo ne dobra.

Poznato je i to koliko je Hajduk proteklih godina imao problema s kalendarom prvenstveno zbog diskontinuiteta struke. Prošle godine 'bijeli' su pripremili varijantu 'b' pa je snimljen poster na kojemu su momčad, vodstvo kluba i stožer. Isti se mogao ubaciti, ali - nije. Na tom posteru su bili tadašnji sportski direktor Saša Bjelanović i dopredsjednik Lukša Jakobušić koji su u međuvremenu otišli. Da je dobro što taj poster nije objavljen pokazalo se i kasnije jer je smijenjen i trener Damir Burić, a momčad je u 2010. godinu poveo Igor Tudor.

Godinu dana ranije Hajduk je morao kidati stranicu na već pripremljenom kalendaru, s obzirom da je iznenada smijenjen Zoran Vulić. Nakon njega je došao Siniša Oreščanin, koji je krenuo s momčadi u sljedeću kalendarsku godinu, ali nije dočekao ni fotografiranje.

Odemo li još malo unatrag, stižemo do najspektakularnijeg događaja s Marijanom Pušnikom. Snimalo se tada na Pjaci, a došli su i brojni navijači. No, Pušnik je iznenada smijenjen nakon ispadanja iz Kupa od Splita pa se opet kidalo stranicu.

Njegov nasljednik Joan Carrillo također nije imao sreće. Ponosno je na snimanju pozirao zajedno sa cijelim stručnim stožerom, bilo je to nedugo nakon velikih utakmica s Evertonom, no dogodio mu se kasnije pad, domaći poraz od Rudeša (2:3) i opet micanje stranice iz kalendara.

Željko Kopić je doživio sudbinu Oreščanina, nije na klupi dočekao ni slikavanje. Pisali smo ranije još o slučajevima dodavanja igrača fotoshopom, a pamti se i kalendar na kojemu su brisane zvijezde s dresova pa je brzopotezno povučen.

Ove godine nema kidanja stranica, fotoshopiranja ni dodavanja jer - nema ni kalendara. Već za sljedeću se nadamo da će struka (tko god to bio) uhvatiti takav kontinuitet da ovo uopće neće biti tema. Također da ćemo i rezultatski napredovati toliko da će Jakobušić od gušta negdje dovesti prvotimce na svečanu promociju kalendara. Do tada, svi zajedno se strpimo...

Vaša reakcija na temu