Naš Hajduk: Marin Brbić ne može biti kandidat za Nadzorni odbor HNK Hajduk Split

Naš Hajduk: Marin Brbić ne može biti kandidat za Nadzorni odbor HNK Hajduk Split

Zakon je jednak za sve, pa tako i za gospodina Brbića

Udruga Naš Hajduk je danas izdala sljedeće priopćenje:

'U skladu sa prvostupanjskom odlukom 'Povjerenstva za provedbu natječaja' na koju ima pravo žalbe Upravnom odboru Našeg Hajduka, a temeljem Zakona o sportu Marin Brbić ne može biti kandidat na izborima za Nadzorni odbor Hajduka. 

Naime, Povjerenstvo je danas na sjednici provjerilo potvrde iz prekršajne evidencije Ministarstva pravosuđa, zatražene za sve kandidate, te je temeljem toga evidentiralo kako Marin Brbić ne može biti član Nadzornog odbora športskog dioničkog društva jer je u protekle tri godine pravomoćno kažnjavan zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Radi se o prekršajnoj prijavi i pravomoćnoj presudi zbog članka 37. tog Zakona, stavaka 3. i 4., a koji se odnose na redarsku službu na sportskim borilištima.

Iako se radi o jednom od najistaknutijih predsjednika Hajduka u posljednjih nekoliko desetljeća, čovjeku koji bi svojim profesionalnim i moralnim kvalitetama sigurno doprinio trećim po redu izborima za NO Hajduka - zakon je jednak za sve, pa tako i za gospodina Brbića. Zakon o sportu direktno nalaže kako na čelnim pozicijama sportskih društava ne smiju biti osobe koje su u protekle tri godine bile kazneno ili prekršajno kažnjavane za prekršaje iz domene sporta.'

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14