Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NEMA PODRŠKU S POLJUDA: 'Marko Erceg nije kandidat Hajduka, Skupštinu je sazvao bez našeg znanja'

NEMA PODRŠKU S POLJUDA: 'Marko Erceg nije kandidat Hajduka, Skupštinu je sazvao bez našeg znanja'

Jasno mu je iskomunicirano da nije Hajdukov kandidat - rekao nam je predsjednik Jakobušić

U četvrtak, 29. travnja, održat će se Skupština Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske na kojoj će jedini kandidat za novog predsjednika biti Marko Erceg. Radi se o aktualnom predsjedniku koji je na ovu funkciju izabran još u kolovozu 2017. godine, kada je bio kandidat Hajduka.

No, Hajduk ga više ne podržava.

- Marku Ercegu je jasno iskomunicirano da nije Hajdukov kandidat, a s tim je upoznat i Izvršni odbor Saveza. Prvotno je bilo dogovoreno da se Skupština sazove u sedmom mjesecu, a u međuvremenu se Hajduk trebao dogovoriti s ostalim klubovima i istaknuti svog kandidata. No, odlučio je napraviti Skupštinu u travnju, već ovog četvrtka. Pozvao se na Hajduk, te skupio podršku više od dvije trećine klubova i tako onemogućio nominaciju drugog kandidata - rekao nam je Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić, koji je još na Skupštini 'bijelih' kazao da želi ići prema Županijskom savezu s novim ljudima.

- On je Skupštinu sazvao sada, bez znanja i konzultacija s Hajdukom. Pozivao se prema klubovima na podršku Hajduka, iako je znao da je nema jer mu je zadnjih šest mjeseci nedvosmisleno iskomunicirano da ga Hajduk ne podržava za čelno mjesto. Hajduk mu, dakle, neće dati podršku, a što će napraviti ostali klubovi, ostaje za vidjeti.

Upitali smo Hajdukova predsjednika što će napraviti ako Erceg i bez Hajduka skupi dovoljan broj glasova za novi četverogodišnji mandat.

Izbori u HNS-u su u prosincu. Hajduk će do tada sigurno izaći sa svojim kandidatom u dogovoru s klubovima Splitsko-dalmatinske županije. Nama je prvotna ideja bila pripremiti se za Skupštinu u srpnju, tako da se s tim bavimo kad nam završi prvenstvo.

Jakobušić kaže da je Erceg kandidaturom bez podrške Hajduka stavio u nezgodnu situaciju i klubove koji su uz njega. Hajduk će doći na tu Skupštinu, ali s Poljuda žele da svi znaju kako bivši član Nadzornog odbora 'bijelih' nije njihov izbor. Ukoliko Erceg u četvrtak ne dobije potreban broj glasova za novi mandat, Skupština će se ponovno održati za 60 dana s novim kandidatima. 

- Nelogično mi je da bilo tko sebe stavlja ispred interesa županijskog nogometa i Hajduka. Iznimno nam je stalo da Hajduk zajedno s klubovima iz županije ide prema HNS-u sa zajedničkim kandidatom. Ideja je da pokažemo zajedništvo i tamo idemo jedinstveni. Bez ikakvih podjela - zaključio je Jakobušić.

Vaša reakcija na temu