Neno Uvodić: Cilj smo ostvarili zahvaljujući pravoj simbiozi igrača, uprave i fantastičnih navijača

Neno Uvodić: Cilj smo ostvarili zahvaljujući pravoj simbiozi igrača, uprave i fantastičnih navijača

Tri noći nisam spavao jer sam znao koliko Uskoku znači povratak u Treću ligu

Nakon šokantne prve kvalifikacijske utakmice u Klisu i remija (2:2) s Hajdukom iz Pridrage, uprava kluba zahvalila je treneru Filipoviću i na klupu je sjeo sportski direktor Jerko Radić uz pomoćnog trenera Nenu Uvodića koji je s momčadi bio cijelu sezonu.

Uvodić je kao vratar veći dio karijere proveo u matičnom Solinu, bio je među vratnicama u Troglavu, Posušju te u prvoligaškom Hrvatskom dragovoljcu, da bi pred kraja karijere imao kratke epizode u Jadranu KS, Jadranu LP i Primorcu B. U Klis je stigao na nagovor predsjednika Gorana Vidića nakon više od 11 godina rada kao trener vratara u Solinu.

- Moram priznati da nas je Hajduk Pridraga u prvoj utakmici iznenadila, svakako zaslužuju komplimente za svoju igru. Ipak, u uzvratu smo bili spremni za njihovu igru, neke smo stvari mijenjali, igrači su poštivali sve dogovore i cilj smo ostvarili zahvaljujući pravoj simbiozi igrača, uprave i fantastičnih navijača koji su u velikom broju došli u Pridragu da našeg Uskoka vratimo u Treću ligu - ističe Uvodić. 

Nije bilo lako proslaviti naslov prvaka i onda ovisti o dvije utakmice koje su mogle potpuno promjeniti sliku cijele sezone:

- Znali smo da će sve stati u dvije utakmice, prva utakmica u Klisu nije završila dobro, morali smo se vaditi na vrućem terenu u Pridragi, moram priznati da nisam spavao tri noći do druge utakmice, znao sam koliko nam svima znači taj uspjeh i zajedno smo zaslužili veliku feštu koja nas je čekala na kraju druge utakmice.

Na kraju je zaključio:

- Svakako želim zahvaliti upravi, predsjedniku Vidiću, sportskom direktoru Jerku Radiću na ukazanom povjerenju da u najvažnijoj utakmici sezone baš ja sjedim na klupi Uskoka, ne smijem zaboraviti ni naša dva operativca kluba Tonća Pleštinu Gilu i Iliju Stupala bez kojih naš klub ne bi došao do uspjeha u ovoj sezoni. Posebno sam ponosan na svoje vratare Marka Odžu i Antu Duvnjaka, perspektivni Duvnjak je imao veliku podršku u Marku Odži koji je morao pauzirati gotovo cijeli proljetni dio zbog ozljede, usprkos poslu kojim se bavi Odža je uvijek bio predan radu na treninzima. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14