Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: FC Parma NEPOZNATI DETALJI: 'Imao sam dvije ponude klubova iz HNL-a, a broj 24 nosim u čast pokojnog djeda'

NEPOZNATI DETALJI: 'Imao sam dvije ponude klubova iz HNL-a, a broj 24 nosim u čast pokojnog djeda'

'Moj omiljeni igrač je Milan Rapaić'

Stanko Jurić odlično se snašao u Italiji. Bivši veznjak Hajduka standardan je u Parmi koja ima najviše ambicije, povratak u Serie A. U razgovoru za stranicu Gianluce Di Marzija Jurić je otkrio zanimljive detalje iz svoje dosadašnje karijere. 

- Djed Ivan me dok sam bio mali vodio na treninge. S njim sam imao poseban odnos. Bio je veliki navijač Hajduka - rekao je Jurić, a zatim otkrio zašto je odabrao broj 24 na dresu.

- Moj djed je umro malo prije mog debija za Hajduk. Odabrao sam broj 24 jer je on rođen 12. prosinca, 12+12. Zabio sam pogodak u 24. minuti i gol posvetio njemu. 

Jurić je otkrio i da je nakon odlaska iz Dugopolja imao i ponude dva kluba iz HNL-a.

- Imao sam tri ponude. Zvali su me Rijeka, Osijek i Hajduk. Odabrao sam Hajduk u kojem su svoju karijeru gradili Nikola Kalinić, Perišić, Vlašić i Pašalić. U Hajduku me trenirao Igor Tudor koji je nedavno preuzeo Veronu. S Buffonom sam baš pričao o njemu. Buffon me baš oduševio, jako je otvoren i ljubazan.

Dotakao se Jurić i kulinarstva.

- Volim tjesteninu, ali uglavnom je sam kuham jer je u Italiji nogometašima teško vani pronaći nešto zdravo za pojesti. Ovdje je hrana zaista odlična, ali nemam vremena za obilaziti restorane.

Jurić je poznat kao veliki ljubitelj tetovaža.

- Krenulo je s datumima rođenja moje obitelji i mogao sam se zaustaviti, ali sam nakon toga napravio još dosta njih. Neki imaju vjerski motiv, neki mitološki. Ne znam ni sam koliko ih točno imam. Leđa su još uvijek slobodna. Planiram i tamo nešto napraviti.

Otkrio je polivalentni veznjak i kome se divio dok je bio dječak.

- Dok sam bio mlad volio sam Patricka Vieiru, ali moj omiljen igrač je Milan Rapaić. Igrao je u Perugiji i bio je najbolji napadač u svojoj generaciji u Hrvatskoj. Nadam se da ću i ja jednog dana zaigrati za reprezentaciju - zaključio je Jurić. 

Vaša reakcija na temu