Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NIJE U ŠOLDIMA SVE: Borussia Moenchengladbach neočekivano ispala

NIJE U ŠOLDIMA SVE: Borussia Moenchengladbach neočekivano ispala

Bio im je dovoljan i bod, no nisu ga osvojili

Oni su vodeća momčad Bundeslige, no to nije garancija za europski uspjeh. Borussia Moenchengladbach ispala je iz Europske lige nakon što je sinoć na svom terenu poražena od turskog Basaksehira 2:1.

Njemačkoj je momčadi za prolazak dalje bio dovoljan i bod, no do njega nisu uspjeli doći. Slavio je Basaksehir, klub koji je pod patronatom turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. Presudio je francuski napadač Crivelli koji je zabio u 90. minuti te svojoj momčadi osigurao ulazak u šesnaestinu finala Europske lige.

Klub osnovan 1990. godine u svojim redovima ima veliki broj poznatih igrača; Robinho, Demba Ba, Arda Turan, Eljero Elia, Edin Višća, Gokhan Inler, Mehmet Topal, Gael Clichy, Martin Škrtel...

Zanimljivo je pogledati papirnatu vrijednost ove dvije momčadi. Prema Transfermarktu Borussia Moenchengladbach vrijedi 270 milijuna eura, a Basaksehir 60 milijuna. No, unatoč tome turska je momčad prošla dalje, a Borussia koja je prije šest dana svladala Bayern neočekivano je ostala bez europskog proljeća.

Vaša reakcija na temu