Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Nikola Kalinić: Igrao sam dosta svjetskih derbija, ali pobjeda u ovom ne može se usporediti ni s kojom drugom
Sve o borbi za prvaka Piše: Dalmatinski portal

Nikola Kalinić: Igrao sam dosta svjetskih derbija, ali pobjeda u ovom ne može se usporediti ni s kojom drugom

Svaki navijač može biti ponosan na ovaj Hajduk

Strijelac Nikola Kalinić nakon pobjede u derbiju protiv Dinama je rekao:

- Uvijek je lijepo kad Hajduk pobijedi, pa tako i danas. Mislim da smo odigrali vrlo dobru utakmicu, dali smo maksimum i znali smo što nam znači ova pobjeda i da nas samo ona drži u igri za naslov. Dao sam gol, ali svi smo skupa zaslužni za pobjedu. Od Lovre do sredine i nas naprijed, klupe, navijača, stvarno smo svi dali maksimum. Jedino tako i možemo dalje. U nedjelju imamo jako bitnu utakmicu, ako tamo ne pobijedimo ova pobjeda neće značiti ništa. Trebamo malo proslaviti, a onda se okrenuti utakmici u nedjelju koja će sigurno biti teška. Imamo dosta kartoniranih i ozlijeđenih igrača, ali mislim da će ovi igrači iz drugog plana biti na nivou. 

Potom je kazao:

- Bilo je dosta prekida, udaraca u glavu, ali što je tu je. Sudac je sudio kako je sudio. Po meni je sudio dobro. Drugo poluvrijeme smo stisli, znali smo da nam samo pobjeda odgovara i hvala Bogu na kraju smo zasluženo pobijedili. Bili smo dobri i opasni, moglo je tu biti još golova, ali 1:0 je dosta.

Već za četiri dana čeka nas novi prvenstveni dvoboj, nažalost bez Vas i Marka Livaje. Ostatak momčadi treba potvrditi ovu pobjedu.

- Kao što sam rekao, utakmica u nedjelju je jako važna. Nosi tri boda, kao i ova. Moramo dati sve od sebe i pobijediti. Jedino nas sve pobjede drže u borbi za naslov, mislim da smo kvalitetni i pripadamo samom vrhu hrvatske lige. Nitko nije bolji od nas i mislim da s ovakvom igrom i mi sami i publika može biti ponosna na Hajduk jer Hajduk zaslužuje borbu za prvo mjesto i finale kupa. To je Hajduk kojeg svi poznajemo.

Komentar na publiku i atmosferu koja se stvorila u posljednjih par dana?'

- Gledajte, znalo se da Hajduk ima najjaču publiku u Hrvatskoj. I danas su bili na nivou. Igrao sam dosta svjetskih derbija, ali pobjeda u ovom derbiju ne može se usporediti ni s kojom drugom. Tu sam rođen i navijam i igram za klub koji volim. Puno mi znači ova pobjeda i gol, kao i svim igračima. Svaki navijač može biti ponosan na ovaj pravi Hajduk. Ovako moramo nastaviti.

Vaša reakcija na temu