Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Nikoličius: Imamo puno ponuda za naše igrače, Livaja želi ostati u Hajduku

Nikoličius: Imamo puno ponuda za naše igrače, Livaja želi ostati u Hajduku

Počele su pripreme za novu sezonu

Nogometaši Hajduka danas započinju s pripremama za novu sezonu, a uoči prvog treninga izjavu za medije dao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

'Nadam se da ste spremni za novu sezonu. Mi smo počeli pripreme koje su kratke, tu smo četiri dana, a onda idemo u Austriju gdje ćemo biti 13 dana pa je Superkup.

Što se tiče igrača, mogu reći da radimo na Lovri Kaliniću, jako želimo zadržati kapetana i sve tri stane to žele - i Aston Villa, i igrači, i mi. Nadam se da ćemo u nekoliko dana naći rješenje i da će ostati u Hajduku. 

Danas je potpisan raskid ugovora s Josipom Posavecom. On više nije igrač Hajduka. To se događa u nogometu. On želi igrati i želim mu sreću i zahvalan sam što je odradio sve profesionalno.

Nadalje, Nikola Katić više nije s nama, prevelika je odštetna klauzula. Vraća se u Škotsku. Ferro se vraća u Benficu, i njemu zahvaljujemo i želimo svu sreću', kazao je.

Na upit koliko je ponuda bilo za Marka Livaju, rekao je da ne želi u to ulaziti.

'Hajduk je veliki klub i imamo puno ponuda za naše igrače i uvijek odlučujemo što je najbolje za klub, za igrače, za sve tri strane. Livaja voli Hajduk, želi ostati u Hajduku, čini navijače sretnima', istaknuo je.

Znači li to da traže najmanje jednog stopera, ako ne i dva?

'Tražit ćemo ciljano pojačanje, naša je najveća prednost sada što imamo kostur momčadi, dobar kolektiv i dobru sinergiju. Svaki igrač je dobar sam, a i ima momčad oko sebe. Nije problem naći igrača, nego da se uklopi u klapu koju imamo', komentirao je Nikoličius. 

Upitan je koliko je zadovoljan trening kampom i protivnicima koji su dogovoreni?

'Vidjet ćemo. Na papiru izgleda dobro, nadam se da će i uživo biti tako'. 

Komentirao je i ima li pritiska u ovom prijelaznom roku da se ostvari neki izlazni transfer.

'Uvijek u nogometu ima pritiska. Imamo izazove svaki dan. No, taj pritisak nije loš, klub može zaraditi, investirati i dovesti nekog drugog igrača', rekao je.

Osvrnuo se i na potencijal igrača koji su bili na posudbi i onih koji izlaze iz juniorske generacije.

'Velika su očekivanja. Puno mladih igrača dobiva priliku. Cilj nam je isprofilirati i mlade igrače, imamo naše strategije, nadam se da će neki uhvatiti tu šansu i biti ozbiljni igrači. Imamo 29 utakmica do sredine 11. mjeseca, to je veliki broj utakmica, želimo biti spremni i pružiti im priliku.'

Hoće li Ljubičić na posudbu? 

'Uvijek pričamo s igračima kada dobiju ponudu. Sve je moguće za svakog igrača', rekao je.

Navijačima je poručio da će se boriti i dati sve od sebe te da su očekivanja velika. 

Vaša reakcija na temu