Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Nikoličius odgovorio na pitanje o Perišiću, Džeki, Rakitiću, Moru...

Nikoličius odgovorio na pitanje o Perišiću, Džeki, Rakitiću, Moru...

'Radimo na transferu Luke Vuškovića, to nije tajna'

Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius uoči početka priprema je najprije komentirao izostanak dvojice igrača:

- Imali sam razgovor, ja, predsjednik i trener s Awaziemom i Nikolom Kalinićem i u narednim danima ćemo vas obavijestiti o njihovom statusu. Josip Vuković se vratio s posudbe koja je formalno do kraja mjeseca, jednako kao Mario Čuić i Luka Škaričić koji će raditi po posebnom programu i tražimo im novi klub.

Koliko je otegotna okolnost raspored prvenstva?

- To nam je dobro, odigrat ćemo prave utakmice. Superkup i prva tri kola jako ozbiljno izgledaju, nadam se da Rijeka i Osijek neće odgađati utakmice. To bi bili pravi testovi i uigravanje momčadi prije Europe.

Je li to možda i zamka s obzirom na to da kadar nije kompletiran?

- Ne bih rekao da nam fali dosta igrača. Imamo jako dobar kostur momčadi koji je skupa dvije godine. Treba pogoditi nove prave igrače koji će poboljšati konkurenciju. Naš trener ne želi imati 25 igrača nego 18 pravih plus juniori koji su nam također jako dobri. 

Kad očekujete da se uključe Lovre Kalinić i Elez? 

- Eleza od početka sedmog mjeseca, a Lovre je danas radio testove, još to nije sto posto, ali on se dobro osjeća. Trenira sad individualno i nadam se da će se priključiti čim brže.

Znači li to da ćete dovoditi još jednog vratara? 

- Ne. Mi smo zadovoljni s Lučićem. Buljan i Toni Silić su također s nama, a kad se vrati Lovre, to će biti to.

Luka Vušković? 

- Radimo na transferu, to nije tajna. Imamo nekoliko ozbiljnih razgovora s klubovima koji ga žele dovesti. To je otvoreno i vidjet ćemo kako će završiti. Uvijek postoji ta mogućnost da ostane na posudbi, posebno što se radi o mladom igraču, ali treba vidjeti s klubom kako vide njegov razvoj.

Četiri su natjecanja pred vama, koji su ciljevi?

- Oni se u Hajduku nikad ne mijenjaju. Najbitnije nam se dobro pripremiti. Nadam se da ćemo od početka biti pravi i dobro ući u sezonu.

Što možete obećati navijačima, oni traže velika imena...

- Nas se povezuje sa svim mogućima, od Džeke, Perišića, Rakitića, Mora, mogu nabrajati... To je s jedne strane lijepo, ljudi žele prave igrače koji mogu pomoći, ali trebamo na kraju biti realni. Znate u kojim ligama oni igraju i koliko zarađuju. Jedno su želje, a drugo mogućnosti. Naravno da ćemo mi sa svoje strane gledati svakoga tko je pravi i učiniti sve što je moguće da ga dovedemo... Svaki igrač ima svoju priču. Ako se pojavi mogućnost za velikog igrača, 'kapitalca', uskočit ćemo u tu priču. 

Vaša reakcija na temu