Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVA PITANJA ZA KUSTIĆA I MARIĆA: Tko tu fabricira i je li na presici nakon Osijeka i Dinama puštena prava ili lažna snimka iz VAR sobe?

NOVA PITANJA ZA KUSTIĆA I MARIĆA: Tko tu fabricira i je li na presici nakon Osijeka i Dinama puštena prava ili lažna snimka iz VAR sobe?

Snimka iz VAR sobe donosi potpuno nove upitnike

Dana 4. rujna 2023. godine, predsjednik Komisije sudaca Bruno Marić je također imao tiskovnu konferenciju, a tada je tema bila objašnjenje situacije s utakmice Osijek - Dinamo, gdje su nakon VAR intervencija dva puta svirani kazneni udarci za goste.

Tada je pustio snimku, možete je pogledati na 24 sata, objavili su je gotovo svi portali, a Marić je pustio i predstavnicima medija na presici.

Prvi put Komisija će pustiti i zvuk i način na koji je izmjereno, odnosno donešena odluka o kaznenom udarcu, namjerno kažnjivog igranja rukom... Čuli ste snimku iz VAR sobe, znate koliko je to stresno, osobito u završnoj fazi utakmice kada se donosi najteža odluka, a to je kazneni udarac - rekao je tada Marić, te nastavio dalje s izlaganjem.

Govorimo o Nejašmićevom igranju rukom. I ne pričamo ovdje o tome je li ona bila ili nije, jer je to nesporno.

Nego, zanima nas - koju je to snimku Bruno Marić pustio?

Ona koju mi imamo iz VAR sobe je drugačija. Marić je danas na presici izjavio:

- Ova tiskovna konferencija je služila isključivo da skrenemo pozornost hrvatskoj javnosti da mi ne skrivamo ništa, da smo transparentni i da ne želimo da fabriciranim i manipulativnim snimkama netko dovodi u pitanje sustav natjecanja ili rad Komisije nogometnih sudaca ili sudaca u terenu za igru.

I tu se sto posto slažemo. Ništa ne treba fabricirati. Ako ćemo o našem članku iz Varaždina, pustili smo po nama ključan dio iz kojega je razvidno da ne vide 'pokrivenog' braniča Varaždina i stoga odluku o zaleđu ne donose na temelju jasnog dokaza, a što bi trebalo kod tako bitnih odluka koje odlučuju pobjednika.

No, ova nova snimka iz VAR sobe donosi potpuno nove upitnike. Što je Marić pustio u rujnu na presici? Tko tu fabricira? Zašto je ova nova snimka koja je procurila drugačija od one koju je on pustio u rujnu, a rekao je da je ona iz VAR sobe?

Očitovanje predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića i predsjednika Komisije sudaca Bruna Marića na temu ove snimke tražimo što je brže moguće. I ponavljamo - ne pitamo je li Nejašmić igrao rukom (je, igrao je), nego da nam objasne zašto su različite snimke na tadašnjoj presici i ova koju sada možete vidjeti na portalu.

Ako je ono bila laž, sve je jasno, to je za momentalne ostavke, ne samo Marića, nego cijele Komisije koja sjedi uz njega. No, za konačne zaključke pričekajmo odgovor Kustića i Marića.

Vaša reakcija na temu