Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVI DRES Hrvatski dragovoljac igrat će u bojama Ukrajine!
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

NOVI DRES Hrvatski dragovoljac igrat će u bojama Ukrajine!

Radi se o humanitarnoj akciji

Umjesto u prepoznatljivoj crnoj boji, Hrvatski dragovoljac iduću prvenstvenu utakmicu protiv Dinama nastupit će u žuto plavoj kombinaciji, bojama ukrajinske zastave, ali i sa istaknutim detaljem ukrajinske narodne nošnje. Tim dresovima koje im je izradio njihov tehnički sponzor, talijanski Macron, će kao prvi klub u Hrvatskoj, ali i Europi i svijetu na taj način pružiti znak potpore narodu Ukrajine zahvaćenom agresijom. 

- Znajući što su hrvatski dragovoljci i njihove obitelji prolazile početkom devedesetih u agresiji na Hrvatsku, željeli smo na neki način pružiti podršku, ali i pomoći Ukrajincima koji sada prolaze isto što i mi tada. Na kraju smo s Macronom dogovorili da prilagodimo na dvije prvenstvene utakmice naše dresove njihovim bojama, ali i da u suradnji s Crvenim križem grada Zagreba prodajom dresova skupimo simboličan, ali važan iznos za pomoć obiteljima iz Ukrajine koji su sigurnost pronašli u Zagrebu - ispričao je Marinko Perić, predsjednik Hrvatskog dragovoljca. 


Svi koji žele kupiti ovaj jedinstveni primjerak dresa i tako pomoći obiteljima iz Ukrajine u Zagrebu moći će to od petka učiniti putem web shopa Hrvatskog dragovoljca i u prostorijama Fundus športa (8-15) na adresi Malešnica 31. Cijena dresa bit će 400 kuna.

Osim toga, svaki dres imat će i ugrađen i NFC čip koji svakog vlasnika dresa dodirom mobitela na hrvatsku i ukrajinsku zastavu vodi na aplikaciju 'Crveni križ Zagreb' pomoću koje iz te organizacije skupljaju novac za različite namjene kao i za stradale u ukrajinskoj krizi. Upravo kroz tu oznaku s NFC čipom Hrvatski dragovoljac i Macron žele uključiti sve HNL klubove u ovu akciju pomoći.

- Pozivamo i druge klubove da se uključe u ovu akciju putem kupovine oznake za dres čiji će iznos također biti uplaćen Crvenom križu Zagreb. Cijena oznake je 100 kuna i lako se može staviti na svaki dres u Hrvatskoj. Ideja nam je da time svi HNL klubovi pokažu potporu, ali i volju za pomoć ljudima iz Ukrajine - kazao je Marinko Perić. 

Osim toga, Hrvatski dragovoljac i Crveni križ Zagreb organizirat će prikupljanje potrepština na jednoj od utakmica HNL-a za koju će na vrijeme obavijestiti javnost.

Vaša reakcija na temu