Foto: Bruno Karadža Novi slučaj koronavirusa u hrvatskom nogometu

Novi slučaj koronavirusa u hrvatskom nogometu

'Pozitivan je jedan nogometaš drugoligaša Kustošije'

Nakon suca Domagoja Kurtovića i neimenovanog igrača Hrvatskog dragovoljca zabilježen je novi slučaj koronavirusa u hrvatskom nogometu. Kako je potvrđeno Nacionalu od izvora iz kluba pozitivan je jedan nogometaš drugoligaša Kustošije, piše Nacional.

Upravo su Hrvatski dragovoljac i Kustošija u srijedu 24. lipnja odigrali međusobni prijateljski susret (1:1) nakon kojeg je igraču Hrvatskog dragovoljca utvrđena zaraza koronavirusa. Kako je na terenu boravio tijekom drugog poluvremena igrači Hrvatskog dragovoljaca i Kustošije su potom poslani u samoizolaciju te su otkazane daljnje pripremne aktivnosti oba kluba.

Ipak danas potvrđeni slučaj zaraze kod igrača Kustošije prema prvim informacijama nema veze sa spomenutom prijateljskom utakmicom s obzirom na to da on nije nastupio na tom susretu.

Kad je pak u pitanju Prva HNL uoči nastavka sezone u dva navrata se u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza vršilo testiranje igrača, trenera i osoblja klubova koje je ukupno obuhvatilo 350 osoba odnosno 35 po svakom članu Prve HNL. Proces testiranja je tom prilikom pokazao da nijedan pojedinac nije bio pozitivan na koronavirus, ali je serološko istraživanje otkrilo da su u krvi sedam osoba pronađena antitijela što znači da su oni bili u kontaktu s COVID-19.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(68992, "");
Pregledaj komentare