Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Novinar Radio Dalmacije iznio HNS-u prijedlog koji bi do kraja raščistio što je Čulina rekao Livaji

Novinar Radio Dalmacije iznio HNS-u prijedlog koji bi do kraja raščistio što je Čulina rekao Livaji

'Bilo bi to u interesu javnosti, a i samog suca'

Novinar radio Dalmacije Marin Maljković uputio je nakon očitovanja Komisije sudaca HNS-a otvoreni upit kako bi se do kraja raščistila situacija o komunikaciji suca Ante Čuline prema hajdukovom kapetanu Marku Livaji. Prenosimo ga u cijelosti:

'Poštovani,

U interesu javnosti, a i samog suca Ante Čuline, predlažem da medijima dostavite audio snimku na koju se poziva Komisija nogometnih sudaca.

Kako bi se u budućnosti izbjegle slične situacije, predlažem da sudačka komunikacija ubuduće bude javna. Ragbi je dobio na popularnosti upravo odlukom da suci budu 'ozvučeni' tako da svaku njihovu riječ i objašnjenje svake odluke čuju svi gledatelji, kako na tribinama tako i putem televizijskih i inih ekrana.

Ujedno molim Komisiju nogometnih sudaca da se izjasni:

- o dvije odluke suca Ante Čuline: navodnom prekršaju Lukasa Grgića pri čijem je dosuđivanju teatralno posegnuo za žutim kartonom i time isprovocirao (u svakom slučaju neprimjerenu) reakciju igrača Hajduka i gledatelja, te činjenicu da nakon opetovanih prigovora nije Marku Livaji dodijelio i drugu, isključujuću javnu opomenu i

- o delegiranju suca Ante Čuline za utakmicu Hajduk-Istra 1961 s obzirom na događaje s utakmice Slaven Belupo-Hajduk i činjenicu da su na seminaru u Medulinu predstavnici klubova izrazili želju da se 'penali' poput onog dosuđenog protiv Hajduka ne sude

Da ne bude zabune, po skromnom mišljenju novinara s 27 godina iskustva i ljubitelja nogometa s (uskoro) 52 godine života, odluke suca Čuline (za razliku od onih u Koprivnici) nisu utjecale na konačan ishod ove utakmice (iako će možda utjecati na ishod utakmice Rijeka-Hajduk). Ali njegovo je suđenje u ovoj utakmici bilo daleko ispod nivoa natjecanja.

S poštovanjem,

Marin Maljković, sportski novinar, Radio Dalmacija


Vaša reakcija na temu