NOVO VRIJEME ILI VRGORAC Pjer Malvasija: Mislim da je na našoj strani puno veći motiv!

NOVO VRIJEME ILI VRGORAC Pjer Malvasija: Mislim da je na našoj strani puno veći motiv!

'Nastojat ćemo prvu utakmicu riješiti u svoju korist'

Malonogometaši Vrgorca po treći su se put plasirali u finale hrvatskog prvenstva. U četvrtfinalu su izbacili Universitas, u polufinalu Square, a u finalu ih čeka Novo Vrijeme. Makarani imaju prednost domaćeg terena, a prvi susret finala na rasporedu je sutra u 20 sati.

- Bit će sigurno dosta naših navijača, ali vidim da su nam Makarani omogućili 100 karata. Bez obzira na to očekujem da će atmosfera u dvorani biti pola-pola. Definitivno je uteg favorita na njihovoj strani, ali kroz povijest su međusobni dvoboji bili neizvjesni. Mislim da nema izrazitog favorita - rekao nam je trener Vrgorca Pjer Malvasija, a zatim se dotakao rivaliteta ova dva suparnika.

- Dijeli nas samo 35 kilometara zračne linije. Svatko svakoga zna u dušu. Toni Jelavić je igrao u Makarskoj, ja sam također bio. Svi smo prijatelji, to je nešto što ovim susretima daje posebnu draž.

Tko je u prednosti?

- Oni imaju definitivno veću kvalitetu, ali neće biti izrazitog favorita. Više smo se potrošili u doigravanju od njih, ali motiv nismo potrošili. Vjerujem da ćemo pružiti pravu utakmicu i da imamo veliku šansu u prvom susretu. Druga je odmah za dva dana, oni imaju širi roster, bit će spremniji. Nastojat ćemo prvu utakmicu riješiti u svoju korist. 

Malvasija je na klupu Vrgorca stigao početkom siječnja ove godine. Je li finale bio cilj?

- Došao sam ja i Toni Jelavić iz Italije. Bilo je priče u kuloarima kako smo spremni za prave stvari. Nama je mislim najveća prednost što smo dobra klapa. 

Vi ste kao trener specifični po činjenici da ste uveli Vrgorac i Novo Vrijeme u Prvu ligu. Ima li posebnih emocija prije ovog susreta?

- Standardni klišej je da sam profesionalac. Uveo sam obje ekipe u Prvu ligu, ali nema emocija. Moje su emocije vezane za Vrgorac.

U kakvom je stanju Luka Suton?

- Prema sadašnjem stanju 99% neće igrati u prva dva susreta. Morat ćemo se krpati bez njega. Izuzetno će nam nedostajati, ali protiv Squarea smo pokazali da možemo biti kvalitetni. 

Gdje vidite šansu vaše momčadi?

- Vrgoračko srce daje dodatni motiv i snagu za finale. Mislim da je na našoj strani puno veći motiv, a uz to smo na određeni način autsajderi.

Koga biste istaknuli u redovima Novog Vremena?

- Novo Vrijeme ima širok spektar igrača. Dudu, Lucao, Osredkar je fenomenalan. Suvišno je spomenuti Duju Bajrušovića, najboljeg igrača Hrvatske. Opasnost prijeti sa svih strana, ali vjerujem da ćemo imati spreman odgovor - zaključio je Malvasija.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14