NOVO VRIJEME ILI VRGORAC Teo Strunje: Ne bježimo od uloge favorita, ali maksimalno ih respektiramo

NOVO VRIJEME ILI VRGORAC Teo Strunje: Ne bježimo od uloge favorita, ali maksimalno ih respektiramo

Pokazali su da mogu igrati s nama, mogu nas kazniti

Makarska dvorana će sigurno biti pretijesna za sve oni koji će sutra (20 sati) odlučiti pogledati prvi susret finala malonogometnog prvenstva Hrvatske. Novo Vrijeme brani naslov, a na putu do tog sna stoji im Vrgorac.

- Očekivanja i sav fokus su na prvoj utakmici, da povedemo u seriji. Samo razmišljamo o prvom susretu - rekao nam je u najavi trener Makarana Teo Strunje.

Mnogi poznavatelji futsala govore kako vam ne leži način igre Vrgorca?

- Susretali smo se s tim načinom igre. Ne bih rekao da nam stil igre ne leži, koliko je stvar rivaliteta. To je razlog zašto su takve utakmice neizvjesne. U lokalnim derbijima je uvijek tako, ne samo u nas, već i u Europi.

Koliko se priprema za ovo finale razlikuje od onog prošlogodišnjeg, sada ste ipak favoriti?

- Priprema je apsolutno ista. Pažnja je ista kao što je bila protiv Split Tommyja. Odradili smo video analize, određene taktičke stvari. Fizički izgledamo dobro, ali u pripremi smo napravili sve kao i prije lanjskog finala. 

Ne možete pobjeći od uloge favorita?

- Tablica na kraju regularnog dijela je pokazala da smo kvalitetniji što se tiče igračkog kadra. Međutim, sve do sada odrađeno se briše, kreće se od nule. Moramo biti fokusirani na cijeli tijek finalne serije. Ne bježimo od uloge favorita. Maksimalno ih respektiramo. 

Ove ste sezone igrali triput. U Vrgorcu ste poraženi nekoliko dana nakon Lisabona i Lige prvaka, a u drugom dijelu sezone slavili ste u dva navrata, u Kupu i prvenstvu?

- Mislim da je ova zadnja utakmica bila jednosmjerna, riješili smo je relativno lako u svoju korist. U Kupu i u Vrgorcu je moglo otići na obje strane. Pokazali su da mogu igrati s nama, mogu nas kazniti. Teške su to utakmice bile, a za poraz u Vrgorcu ne bih se vadio na Lisabon i umor. Bili su kvalitetniji. 

Imate prednost domaćeg terena, to je vrlo važno?

- Nećemo kriti, nama domaći teren mnogo znači, to smo pokazali tijekom cijele sezone. To je jedna od naših prednosti, eventualna majstorica u Makarskoj. Imamo više utakmica iskustva, od finala lani do susreta u Ligi prvaka. Sve su to situacije koje se zaboravljaju, treba biti pravi. 

Dalmatinsko finale daje dodatnu draž?

- Kada je Vrgorac ušao u finale, rekao sam da mi je drago. Bit će prava fešta futsala u Dalmaciji. Ljudi na tribinama i akteri moći će uživati. Bit će spektakl, drago mi je da privlačimo interes.

Kakva je situacija u momčadi?

- Saša Babić neće igrati prve dvije utakmice. Svi ostali su igrači na raspolaganju. Prvi je strijelac sa 23 pogotka, nedostajat će nam, ali koga nema bez njega se mora.

Nisu ni Vrgorčani bez briga, prema saznanjima neće moći računati na Luku Sutona?

- Po našim saznanjima oni će biti bez Sutona. Sigurno da će im nedostajati s obzirom na važnost. Ružno je reći, ali ako bude tako, bit će nam lakši posao. Oni uvijek igraju isto. Igra s pivotom im je glavni forte. Mislim da će ako ne bude Sutona njegovu ulogu preuzeti Valerije Jurić ili Ante Babić - zaključio je Strunje.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14