NOVO VRIJEME UOČI LIGE PRVAKA: 'Cilj nam je prvo mjesto i da organizacijski budemo na najvišoj razini'

NOVO VRIJEME UOČI LIGE PRVAKA: 'Cilj nam je prvo mjesto i da organizacijski budemo na najvišoj razini'

Nedavno sam izračunao da imamo 72 sponzora i donatora - kazao je Mijo Pašalić

U Makarskoj se od 8. do 13. listopada organizira turnir na kojemu uz Novo Vrijeme sudjeluju prvaci Cipra, Armenije i Sjeverne Makedonije.

- Osjećaj je odličan, imamo malo više iskustva nego prošle godine. Dobili smo domaćinstvo na osnovu toga što smo u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom dobili sve pohvale prošle godine. To je jako dobra priča za koju ćemo se i ove godine potruditi da bude na jvišoj razini - kazao je uvodno predsjednik kluba Mijo Pašalić.

O malonogometnom dijelu je više govorio sportski direktor Borislav Vuković...

- Momčad koja je prošle godine osvojila titulu ostala je bez Dudua, umjesto njega je došao Pulinho, zatim Slovenac Fideršek i povratnik Horvat, iskusni prvoligaški igrač. Problem nam je bio smjena trenera, gdje će nakon odlaska Ivice Osibova momčad voditi Armando Škorlić i Stručna komisija. Naravno, dok ne imenujemo novog šefa stručnog stožera. Momčad se priprema za odlazak na Superkup koji se igra na neutralnom terenu u Slavonskom Brodu. Ta dvorana nama nije najsretnija, ali ne smije biti prepreka da uzmemo prvi trofej u sezoni. 

Šef organizacijskog odbora Dario Antunović je kazao:

- Prošle godine smo dobili sve pohvale i jako smo sretni što smo uspjeli promovirati grad Makarsku u najboljem mogućem svjetlu. Ništa od toga ne bi bilo bez potpore Grada i Turističke zajednice, te brojih drugih djelatnika. Bili smo jako ponosni, plasirali se dalje, a cilj nam je i ove godine pokazati se kao gostoljubivi domaćini što se smještaja i ugođaja tiče, a na sportskom planu ponoviti prošlogodišnji rezultat i plasirati se dalje jer riječ je o velikoj stvari, gdje smo lani došli među 16 u Europi. Još jednom želim zahvaliti svim ljudima, a istaknuo bih Jelenu Martić koja ima prste u jako puno ključnih detalja.

Zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić je kazao:

- Ja bih još jednom čestitao našem klubu na osvajanju titule prvaka, nadam se i da će trofej Superkupa stići u Makarsku. Hvala svima što su Ligu prvaka doveli u Makarsku. Liga prvaka i Makarska su do prije dvije godine bile dvije nespojive imenice. Drago mi je što zajedno s TZ-om možemo sudjelovati i biti dio te priče i mislim da ne moram spominjati koliko znači ovakva manifestacija za mali grad kao što je Makarska.

Sportski direktor Vuković je potom upitan je li ova skupina teža od prošlosezonske...

- Teža je skupina i izjednačenija ove godine. Naša pozicija je u njoj sportski neugodnija. Skupina vrvi Brazilcima, armenski prvak ih ima šestoricu, Ciprani četvoricu, a momčad iz Skopja mi se čini jako dobra i trebala bi s nama igrati odlučujuću utakmicu. Novo Vrijeme ima poziciju domaćina i favorita, a to može biti vrlo neugodno. No, vjerujem da ćemo izboriti plasman u elitnu rundu.

Još je dodao da se nada da će dvorana u Makarskoj ostati neosvojiva tvrđava i ove godine.

Potom je riječ opet dobio predsjednik Pašalić koji je pojasnio situaciju oko trenera:

- Nakon tri godine je Strunje odlučio zbog obitelji i obaveza raditi u Splitu, a ne u Makarskoj. Situacija je nakon odlaska Osibova bila malo neugodna, ali događa se to u sportu i poslu. Stavili smo potom Škorlića i sad je sigurno da nećemo žuriti. Adekvatnu osobu trenutno nemamo, naša je ekipa na jakom visokom nivou, želimo pravog trenera s kojim će momčad napraviti još stepenicu više jer su nam kriteriji jako visoki što se tiče rada i obaveza koje netko mora poštivati dolazeći u naš klub.

Na kraju je Pašalić zaključio:

- Život i sport su svakodnevno dokazivanje. Što se tiče Lige prvaka, skupina je užasno zahtjevna. Sve ćemo učiniti da budemo prvaci. Ozbiljni smo u priči koja se zove Novo Vrijeme, nedavno sam izračunao da imamo 72 sponzora i donatora, s tendencijom da ćemo do Lige prvaka biti blizu 100. Zajedno se družimo, okupljamo ljude oko sebe. Nisam za to da me netko tapše po ramenu, meni je super što je gospođa Hloverka došla na ovu presicu, mi smo zajedno, a to se u Makarskoj prije nije moglo vidjeti. Župan Boban nas je primio u Splitu, on je svjestan da Dalmacija ima tri prvaka Hrvatske i da smo mi jedni od njih. Pomoći će nam, što nama puno znači, ali opet je još važnije da smo svi zajedno. Dvorana je ušminkana od strane Grada i javne ustanove jer je ljudima stalo. I zato ćemo učiniti sve da opet budemo prvi i dobri.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51159, "");
Pregledaj komentare