Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr O HAJDUKOVU NAPADAČU: 'Da bombu baciš, mislim da bi je primio na prsa i odložio'
Sve o borbi za prvaka Piše: Dalmatinski portal

O HAJDUKOVU NAPADAČU: 'Da bombu baciš, mislim da bi je primio na prsa i odložio'

'Čolina je jako dobar u novoj ulozi u fazi napada jer je nepredvidiv'

Mario Carević je u emisiji 'Stadion' analizirao igru Hajduka u pobjedi protiv Rijeke.

- Hajduk je od prve minute imao gard pobjednika. Stvarno je trener Dambrauskas pripremio utakmicu taktički i psihološki fenomenalno, pozicijski su bolje stajali, što se vidjelo tijekom cijele utakmice. Rijeka je jednostavno ovu utakmicu imala kolektivni podbačaj.

Potom je objasnio dominaciju splitskih 'bijelih'.

- Hajduk je izašao u formaciji 4-1-3-2 i ta dva krajnja vezna Čolina i Grgić su imali jako važnu ulogu u fazi obrane i napada. Izdominirali su preko njih dvojice, da ne spominjem Livaju i Kalinića koji u svakom trenutku daju dubinu. Opteretili su njihove stopere i bili u većini situacija jedan na jedan. Moderan nogomet se tako igra, ne možeš u svakom trenutku imati korekciju. Očekujem da će se Rijeka u Kupu vratiti sustavu s trojicom iza.

Bio je pun hvale za pojedince...

- Čolina je jako dobar u novoj ulozi u fazi napada jer je nepredvidiv. Stvarno je dobro to izgledalo.

U opisu gola iz 37. minute je kazao kako je Krovinović odigrao perfektnu utakmicu, te da je Livajina realizacija nevjerojatna. No, podvukao je nešto što mnogi nisu zamijetili.

- Ključ izlaska iz Rijekinog visokog pritiska je Nikola Kalinić, koji se spuštao. Da bombu baciš, mislim da bi je primio na prsa i odložio. I on je bio ključni igrač, daje dodanu vrijednost ovom Hajduku. 

Dodajmo još da je 'Oko sokolovo' Mario Strahonja kazao kako su odluke suca Darija Bela o kaznenom udarcu za Hajduk i isključenju Drmića ispravne.

Vaša reakcija na temu