Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr O NJIMA SE PRIČA: Jairo uživa u bijelom dresu, Hajduk je glatko odbio ponudu Nizozemaca

O NJIMA SE PRIČA: Jairo uživa u bijelom dresu, Hajduk je glatko odbio ponudu Nizozemaca

Brazilac je zavolio Split, ovdje se odlično osjeća, a karakterno je sjajan za ozračje u svlačionici

Hajdukov Brazilac Jairo se protiv Gorice dvaput upisao u strijelce. I to prvi put nakon pretposljednjeg kola prošle sezone, kada je zabio u 4:1 pobjedi protiv Istre.

U prošloj sezoni je postigao 13 pogodaka u HNL-u, a što je još važnije na proljeće je zabio čak sedam i bio jedan od ključnih faktora što su 'bijeli' uspjeli izboriti Europu. Postigao je dva pogotka u 3:1 pobjedi kod Intera u Zaprešiću, zabijao je Rudešu, zatim Istri i vrlo važan pogodak za pobjedu (1:0) protiv Lokomotive u Zagrebu. Uz Caktaša je bio ključni čovjek penjanja na ljestvici koje je na kraju rezultiralo četvrtim mjestom. 

- Trener i suigrači su me uvijek podržavali, znao sam da će golovi doći. Nisam nikada gubio vjeru u svoje sposobnosti - rekao je Jairo nakon što je protiv Gorice prekinuo negativan trend, a onda otkrio:

- Prošle sezone sam zabio 13 pogodaka, ove sezone želim više od te brojke.

Prošlosezonski učinak u dresu Hajduka bio mu je odličan. U 38 utakmica postigao je 13 pogodaka i tome pridodao devet asistencija. Jairo je zavolio Split, ovdje se odlično osjeća, a karakterno je sjajan za ozračje u svlačionici. Proljetos se pokazao izuzetno nesebičnim igračem, sa Caktašem se sjajno nadopunjavao, a njegove dobre igre nisu promaknule drugim inozemnim klubovima. Imao je po završetku sezone ponude iz Italije, Nizozemske, čak i Saudijske Arabije. No, 'bijeli' su svakako željeli s njim produljiti ugovor, što se i dogodilo 12. lipnja, kada je potpisao za Hajduk sve do ljeta 2022. godine.

Sve skupa je izgledalo idilično, Jairo presretan, a 'bijeli' pred izlaskom u Europu. No tada je uslijedilo veliko razočaranje i šokantno ispadanje od Gzire. Već sutradan je za Jaira sletjela ponuda Twentea od 1,7 milijuna eura. Ali u Hajduku su je odbili. Nizozemci su bili spremni platiti i 2 milijuna, ali dalje se o tome nije ni razgovaralo. Jairu je odaslana jasna poruka: 'Trebaš nam, ostaješ'.

Dalje je sve poznato, u novom sistemu je Brazilac nekoliko susreta bio špica, što nije pozicija u kojoj najviše može dati, no trkački je odradio na najvišoj razini. Protiv Gorice je to opet bio onaj stari dobri Jairo iz prošle sezone, u prilike je s lakoćom ulazio iz drugog plana, bio raspoložen za golove i dodavanja.

Prošla sezona mu je, gledajući brojke, bila druga najbolja u karijeri. Najbolje brojke imao je u Trenčinu s kojim je u sezoni 2014/15 osvojio prvenstvo i kup. U 34 utakmice postigao je 13 pogodaka i 11 asistencija. Tada je zaintrigirao brojne klubove, a na kraju je otišao u Grčku.

Njegova nova postaja bio je Solun, odnosno PAOK, kojega je baš tada preuzeo Igor Tudor. Tog je ljeta u Solun stiglo dosta novih igrača, a Jairo se nije snašao. Nije se previše naigrao, uz to je imao problema s mišićem te je u kolovozu 2016. godine otišao na posudbu u Pas Gianninu. Te je sezone odigrao 29 susreta, postigao četiri i još četiri put asistirao. Prije nego je prošlog ljeta stigao u Hajduk imao je i epizodu na posudbi u moldavskom Šerifu.

Jairo je definitivno velika Hajdukova uzdanica u nastavku sezone. Upiti za njega i dalje stižu, ali 27-godišnji Brazilac je prevažna karika ove momčadi. Ktome, on uživa u bijelom dresu, potpuno se udomaćio i ima veliku ambiciju napraviti s Hajdukom nešto upečatljivo. Tko zna, možda mu to uspije već ove sezone...

Vaša reakcija na temu