Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr Obala Bjelokosti prvak Afrike!

Obala Bjelokosti prvak Afrike!

Hajdukov lijevi bek nije ulazio u igru

Obala Bjelokosti novi je prvak Afrike! U finalu igranom u Abidjanu 'slonovi' su s 2:1 svladali Nigeriju i na nevjerojatan način zaokružili 34. izdanje Afričkog kupa nacija čiji su bili domaćini.

Nigerija je povela 1:0, u 38. minuti, zabio je branič grčkog PAOK-a William Troost-Ekong, a u drugom dijelu Obala je stigla do preokreta. U 62. minuti Franck Kessie zabio je za 1:1, a 19 minuta kasnije Sebastian Haller bacio je 60.000 navijača u trans.

Ovo je Obali treći naslov afričkog prvaka, nakon, prethodna dva osvojili su 1992. i 2015. No, ovaj će ostati upisan zlatnim slovima. Skupinu su prošli na čudesan način. S jednom pobjedom i dva poraza, ugurali su se u osminu finala nestvarnim spletom okolnosti i rezultata, kao četvrta najbolja trećeplasirana ekipa. Nakon debakla u posljednjem kolu skupine od Ekvatorijalne Gvineje (0:4) smijenjen je izbornik Jean-Louis Gasset. Kada su nakon nekoliko dana izborili prolazak dalje, čelnici Saveza pokušali su na klupu vratiti Hervea Renarda. Ovaj Francuz trenutno radi u domovini, izbornik je ženske reprezentacije, a jedini je čovjek koji je osvajao Afrički kup nacija s dvije reprezentacije (Zambija 2012. i Obala 2015.). No, iz Francuske je stigla odbijenica, to je pravno bilo nemoguće za izvesti. Priliku je dobio Emerse Fae. Nekadašnji reprezentativni veznjak bio je proteklih godinu dana pomoćnik, a na kraju je ispao junak.

Obala je na putu do titule redom izbacivala Senegal, Mali, DR Kongo i Nigeriju.

Slavi i Ismael Diallo, Hajdukov lijevi bek koji nije ulazio u igru. Jedini uz njega koji je 'ugrijao' klupu je rezervni vratar Sangare...

Vaša reakcija na temu