Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka OKO SOKOLOVO: Hajduk je oštećen za kazneni udarac i trebao je imati igrača više
Sve o borbi za prvaka Piše: Dalmatinski portal

OKO SOKOLOVO: Hajduk je oštećen za kazneni udarac i trebao je imati igrača više

Analiza utakmice protiv Dragovoljca

Oko sokolovo Mario Strahonja u emisiji 'Stadion' je komentirao suđenje na utakmici Hajduka i Hrvatskog dragovoljca (2:1).

- Jasno je svima da ovo nije bila najbolja izvedba sutkinje Ivane Martinčić. Činjenica je da ona još uvijek nije spremna za najzahtjevnije utakmice jer bilo je tu krivog pozicioniranja, možda i nekvalitetne fizičke pripreme. Kad smo imali određenu konfrontaciju nije bila spremna ući u taj duel i činjenica je da ona još ima prostora za napredovati kako bi mogla ovakve utakmice kvalitetnije suditi - kazao je uvodno Strahonja, uz napomenu da je njoj to peta prvenstvena utakmica.

Prvi je na redu bio start na Davidu Čolini u 20. minuti...

- To joj je jedna od pozitivnijih odluka. Napadač se svojom desnom nogom sapleo o ispruženu nogu. Ovo definitivno nije situacija za kazneni udarac.

U 54. minuti je pao Nikola Kalinić nakon starta Smolčića.

- Nije pao sam od sebe nego pod prekršajem, on je srušen. Ovo je apsolutno kazneni udarac i VAR-intervencija. To je jasna i očigledna pogreška. Jasno je da dolazi do prekršaja s leđa. VAR-sudac je imao elemente za reakciju.

U 66. minuti Šubarić je startao na Čolinu.

- On svojim kontaktom nije srušio napadača, ovo je isključivo odluka sutkinje. Ona je procijenila da taj kontakt nije za prekršaj, dao bih joj za pravo. VAR-intervencija nije bila potrebna.

U 73. minuti je igrač Dragovoljca Markovina udario loptu rukom ispred Livaje...

- Ovdje obrambeni igrač nikako nije imao namjeru igranja rukom, napadač mu je iza leđa. Ova ruka nije kažnjiva po uputama UEFA-e. Ruka je bila odvojena od tijela zbog prirodne reakcije.

Start Bristrića u 72. minuti na Grgiću je ovako prokomentirao:

- Sutkinja je bila vrlo blizu i samostalno je trebala riješiti ovu incidentni situaciju, to je nesportska namjera igrača. Da je pokazala direktni crveni karton, bilo bi opravdano, a ako već nije direktno, imala je dvije situacije za dvije javne opomene.

Na kraju je rezimirao:

- Hajduk je oštećen za kazneni udarac i trebao je imati igrača više zadnjih dvadesetak minuta.

Vaša reakcija na temu