Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot OKO SOKOLOVO: Nije bio kazneni udarac za Slaven Belupo, a isključenje Sahitija je opravdano

OKO SOKOLOVO: Nije bio kazneni udarac za Slaven Belupo, a isključenje Sahitija je opravdano

Komentar spornih odluka

Oko sokolovo Mario Strahonja u emisiji 'Stadion' je analizirao suđenje Ante Čuline u dvoboju Slaven Belupa i Hajduka (2:2).

Počeo je s pogotkom Krovinovića.

- Njega je dotakla lopta u ruku, ali tu nema namjere i u prirodnom je položaju. Prekršaja nema nigdje, vrlo dobra odluka suca - rekao je Strahonja.

Nastavljeno je sa sukobom Solde i Livaje u 34. minuti.

- Soldo čvršće ulazi u duel, zaslužio je žuti karton, kao i Livaja.

Potom je Livaja napravio prekršaj na Soldi.

- Livaja je leđima ušao u igrača, ovo je samo prekršaj. Nije za žuti karton. Tu je sudac sjajno postupio. Nažalost događa se u ovom trenutku incident i pomoćni sudac je pogođen dva puta u predjelu glave. U ovakvim situacijama dogovara se liga-sastanak između sudaca, predstavnika policije, delegata utakmice i osoba zaduženih za sigurnost. Prvo pitanje je jeste li vi spremni za nastavak utakmice. Suci su pokazali da su spremni, što je hrabra odluka. Drugo pitanje je za policiju može li reagirati i isprazniti dio tribine. Navodno to nije bilo moguće. Utakmica je bila nastavljena legalno. Do ovog trenutka je Čulina sudio vrlo dobro. 

U 56. minuti je dosuđen kazneni udarac nakon intervencije Simića, koji je ugazio Crnca.

- Ovo nije nogometni kazneni udarac, obrambeni igrač kontrolira loptu, svjesno ide na nju. Obrambeni mora napraviti doskok, ali nažalost doskače na nogu napadača. Niti grubo, niti namjerno, niti sa željom da ga faulira. Tu napadač nije imao ni mogućnost igranja loptom. Ovo nije kazneni udarac. Mislim da je VAR mogao reagirati u ovoj situaciji. Što se tiče izvođenja Krstanovića, tu VAR nije trebao intervenirati, to je sudac morao vidjeti, ali ne mogu mu zamjeriti. On je bio van svega.

Prikazan je oštar prekršaj Boseca na Sahitiju...

- Tu se vidilo da je sudac izgubio kontrolu. Ovo je za žuti karton, bilo je nekoliko takvih situacija.

Za drugi žuti karton Sahitiju tvrdi da je opravdan.

- Ovo je izgledna situacija za postizanje pogotka. Dogodila se prednost, a s obzirom da se radilo o izglednoj situaciji za postizanje pogotka, u prvom prekidu mora pokazati karton. To mora biti isključenje. Izvrsna procjena suca.

Vaša reakcija na temu