Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot OKO SOKOLOVO: Evidentna je pogreška u Gorici, a Slaven je oštećen za dva jedanaesterca!

OKO SOKOLOVO: Evidentna je pogreška u Gorici, a Slaven je oštećen za dva jedanaesterca!

Analizirane su sporne situacije

'Oko sokolovo' Mario Strahonja analizirao je suđenje u prošlom kolu HNL-a. 

Dinamo je sve do 90. minute gubio sa 3:2, a onda je izjednačio iz jedanaesterca koji je dosuđen nakon što je lopta iz auta ubačena prema petercu. Problem je taj što je aut trebao biti dosuđen za Goricu, a ne za Dinamo, no pomoćna sutkinja Sanja Rođak-Karšić i glavni sudac Mario Zebec su dali loptu gostima..

- Ovo je zahtjevna situacija iz pozicije suca. On je sa svoje pozicije teško mogao vidjeti je li vratar dirao loptu ili ne. Evidentno je da su pogriješili, da je trebao biti dosuđen aut za Gorici, ali isto tako treba reći da pogrešno dosuđen aut nije podložan VAR-kontroli.

Za kazneni udarac je kazao:

- Bio je, tu nije sporno ništa. Vidljivo je bilo kako obrambeni igrač svojom nogom zapinje Dinamova igrača.

Strahonja je ukazao da je pogrešno dosuđen jedanaesterac na susretu Lokomotive i Osijeka (0:3)

- Ovdje ne vidim niti jedan element zašto je VAR-soba uopće zvala Bebeka. To nije evidentna pogreška i ne radi se o kaznenom udarcu.

U susretu Istre i Slaven Belupa (2:1) domaćin je osvojio tri boda na krilima dva dosuđena jedanaesterca. Oba su vrlo sporna. Sudio je Pajač.

Strahonja je najprije komentirao prvi jedanaesterac:

- Sudac Pajač tu ništa nije vidio niti je imao što vidjeti. Ovdje nema govora o kaznenom udarcu, kao što nema govora ni o drugoj prilici koju VAR nije trebao dati.

Drugi kazneni udarac također nije postojao:

- Objektivno ovdje nije bilo dovoljno ničega. Ovo nisu kontakti ni intenziteti za kazneni udarac i došlo je do velike pogreške u procjeni - kazao je Strahonja.

Vaša reakcija na temu