Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot OKO SOKOLOVO: Trebao je biti dosuđen jedanaesterac za Hajduk!

OKO SOKOLOVO: Trebao je biti dosuđen jedanaesterac za Hajduk!

'Trebao je biti dosuđen jedanaesterac za Goricu u 93. minuti!'

Oko sokolovo Mario Strahonja komentirao je u emisiji Stadion sporne odluke sudaca u prošlom kolu. Krenuo je od utakmice Gorice i Rijeke (3:4). Sudac Mario Zebec je u 93. minuti nakon poziva VAR-a išao pregledavati snimku, pa procijenio da nema prekršaja na Dvornekoviću i kaznenog udarca za Goricu.

- Trebao je biti dosuđen jedanaesterac. Jasno je da je došlo do udaranja po listu igrača, vidljivo je da je sucu pala koncentracija - kazao je Strahonja.

Još je ustvrdio da je jedanaesterac iz kojega je Rijeka zabila trebao biti ponovljen jer je igrač ranije ušao u šesnaesterac.

Što se tiče dvoboja Hajduka i Lokomotive, o nedosuđenom kaznenom udarcu u 9. minuti je kazao:

- Osobno mislim da je trebao biti dosuđen jedanaesterac. Obrambeni igrač sapliće Livaju koji je u izglednoj situaciji za postizanje pogotka. To saplitanje nije namjerno ni pretjeranog intenziteta. Taj kontakt slabog intenziteta narušio je koordinaciju i pokret Livaje uslijed čega je pao. Bebek mora prenijeti informaciju u VAR sobi što je vidio, a ako VAR-sudac potkrijepi te činjenice, oni ga potom ne moraju zvati na provjeru - kazao je Strahonja.

- Za mene je bio penal, ali nisam popularan među sucima pa bolje da ne komentiram - prisnažio je Mario Carević.

U 81. minuti je Livaja zabio. Je li bilo zaleđa?:

- Dao bih sve pohvale VAR sobi. Ruka ne može biti u poziciji zaleđa. VAR suci su u stresnoj situaciji u završnici donijeli ispravnu odluku - kazao je Strahonja.

 U dvoboju Šibenika i Osijeka u 30. minuti sudac Čuljak nije isključio gostujućeg igrača Topčagića.

- Ovo je prekršaj za žuti karton, koji bi njemu bio drugi. Apsolutno pogreška suca. Treba napomenuti da se VAR nikako ne javlja kod drugog žutog kartona, tu vidim prostor za napredak.

Vaša reakcija na temu