Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot OKO SOKOLOVO: VAR se nije trebao uključiti, ali ako je Jović sam tražio pregled nakon Krovinovićeve gestikulacije, onda je sve po pravilima
Sve o borbi za prvaka Piše: Dalmatinski portal

OKO SOKOLOVO: VAR se nije trebao uključiti, ali ako je Jović sam tražio pregled nakon Krovinovićeve gestikulacije, onda je sve po pravilima

Komentar suđenja utakmice u Gradskom vrtu

Oko sokolovo Mario Strahonja komentirao je u emisiji 'Stadion' sporne situacije iz dvoboja Osijeka i Hajduka (0:0).

Svakako je najzanimljivije bilo njegovo viđenje situacije iz 17 minute u kojoj je Žaper startao na Krovinovića, a sudac Fran Jović pokazao na bijelu točku, da bi nakon pregleda snimke promijenio odluku.

- Vrlo energično je pokazao, bio je dobro postavljen. On je vidio kontakt Žaperove noge i Krovinovićeve potkoljenice. Međutim, potpuno je jasno da je Žaper napravio kontakt i povukao nogu, a vidimo da je Krovinović naglasio taj pad. Ovdje se postavlja pitanje tko je dao sucu drugu priliku. Ukoliko se to dogodilo od VAR-sobe, onda smatram da do toga nije trebalo doći jer ovo ne spada u kategoriju jasne i očigledne pogreške. Ako je to Jović samoinicijativno napravio na temelju atmosfere za vrijeme tihog pregleda, a danas se i načulo da je Krovinović imao jednu sportsku gestikulaciju da možda to i nije bio kontakt za kazneni udarac. Možda je na temelju tog dojma sudac pomislio da je pogriješio. Ako je na temelju toga Jović samoinicijativno išao na pregled, onda je sve po pravilima, a ono što je najvažnije je da je na kraju donesena ispravna odluka. 

U 30. minuti je dosuđen kazneni udarac za Osijek nakon intervencije VAR-a. Prethodno je Jović pokazao drugi žuti karton Lovriću pa promijenio odluku.

- Ovdje je potpuno jasno da je Jović bio pod dojmom prve odluke. On je bio uvjeren da se radi o simuliranju, no već po prvom pregledu je potpuno je jasno da nema simuliranja nego da se radi o čistom gaženju. Vrlo dobra reakcija VAR-sobe, ovo je bila jasna i očigledna pogreška.

Dodao je Strahonja još jednu zanimljivost.

- Da se to dogodilo izvan šesnaesterca, VAR se ne bi mogao uključiti, a Lovrić bi bio isključen. To treba mijenjati.

 

Vaša reakcija na temu