Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Optuženik za kriminal u Dinamu dobio funkciju u HNS-u

Optuženik za kriminal u Dinamu dobio funkciju u HNS-u

HNS-u se ova odluka nije činila prevažnom da bi je objavili na službenim stranicama i upoznali javnost s promjenama

Zoran Mamić novi je član Komisije za profesionalni nogomet Hrvatskog nogometnog saveza, prenosi Index.  Tu ulogu kao stvarni sportski direktor Dinama naslijedio je od Marijana Vlaka. Odluku je donio Izvršni odbor HNS-a na sjednici koja je održana u utorak, 10. prosinca ove godine. No javnost je dobila šansu saznati je tek dva dana kasnije kad je ista objavljena u glasniku Saveza. 

HNS-u se ova odluka nije činila prevažnom da bi je objavili na službenim stranicama i upoznali javnost s promjenama, piše Index. Komisija za profesionalni nogomet bavi se problematikom koja se odnosi na natjecanja profesionalnog nogometa; daje mišljenje o obrascima ugovora o igranju između klubova i igrača, Pravilnika o radu Arbitražnog suda HNS-a i drugim propisima HNS-a koji se izravno odnose na profesionalne klubove; daje prijedlog Izvršnom odboru o načinu raspodjele sredstava od TV prava i sponzorstva, a u odnosu na natjecanje Prve HNL; daje prijedlog kalendara natjecanja Prve HNL i završnice Hrvatskog nogometnog kupa te obavlja druge poslove koji se odnose na profesionalni nogomet i profesionalne nogometne klubove, a ne obavlja ih neko drugo tijelo HNS-a.

Komisiju uz Mamića čine njen predsjednik Robert Markulin, tajnik Josip Brezni te članovi Marin Skender, Srećko Juričić, Dario Šimić i Branko Laljak. 

Podsjetimo, Zoran Mamić nepravomoćno je osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog pljačke teške 122 milijuna kuna te je optužen za udruživanje u zločinačku organizaciju zbog izvlačenja novca iz gradskog kluba Dinamo putem transfera igrača i fiktivnih ugovora. Ukupnu štetu koju je klan Mamić, pojačan nekadašnjim Dinamovim, a danas HNS-ovim direktorom Damirom Vrbanovićem, počinio klubu USKOK procjenjuje iznosom od oko 280 milijuna kuna, piše Index.

Osim navedene odluke, IO HNS-a donio je odluku i o novom sastavu Zdravstvene komisije. Na njenom čelu ostao je Dragan Primorac, čine ju još i Igor Borić, Zoran Bahtijarević, Jasmina Ćatić, Boban Dangubić, Damir Erceg, Igor Filipčić, Saša Janković, Mislav Rakić, Eduard Rod, Mario Starešinić te tajnik Tomislav Vlahović.

Vaša reakcija na temu