Foto: Robert Matić / HNK Hajduk Oreščanin: Jedva se dočeka jedan poraz, samo se potenciraju negativnosti u Hajduku

Oreščanin: Jedva se dočeka jedan poraz, samo se potenciraju negativnosti u Hajduku

Tajming je tako ispao, ali predsjednik Brbić i ja smo već ranije razgovarali na temu ugovora

Hajdukov trener Siniša Oreščanin uoči utakmice protiv Osijeka je najprije upitan za komentar potpisa novog ugovora...

- Izrazio bih zahvalnost, čast mi je i odgovornost, s obzirom na ukazano povjerenje uprave kluba. Tajming je tako ispao, ali predsjednik Brbić i ja smo već ranije razgovarali na tu temu.

Potom je upitan da još malo prokomentira derbi s Dinamom...

- Zadovoljan sam s pristupom i iskustvom koje smo dobili s te utakmice. Htio bih Dinamo maknuti sa strane jer mi više nije u fokusu. Mislim da smo parirali na dobar način, smatram da smo neke stvari jako dobro odradili, jako sam pozitivan i nakon prospavane noći i analize koju smo napravili.

Protiv Osijeka se igra bez Caktaša i Juranovića...

- Današnji dan je za pripremu i apsolutni dogovor. Bitni su mehanizmi i profilacija igrača, mi razmišljamo i kako se adaptirati na protivnika koji dolazi s, po meni talentiranim trenerom, koji pokazuje dubinicu više s obzirom na sučeljavanja koja smo imali.

Palaversa?

- Ajmo to razlučiti do kraja. Mislim da je krajnje vrijeme da počnemo biti pozitivni, kako u državi, tako i u Hajduku. Nitko od vas nije napisao da je Sahiti odigrao dobrih 20 minuta, još jedan mladi igrač. Danas mi je poslano od negdje da 'Bradarića nije bilo nigdje, da je bio nevidljiv'. Kako će se razvijati Palaversa i Bradarić, to je u interesu, ne samo Hajduka, nego i hrvatskog nogometa. Bradarić je imao temperaturu do sat vremena prije utakmice, išli smo u taj rizik. Palaversa je dijete koje danas puni 19 godina, ajmo ostaviti djecu da se razvijaju na, po meni dobar način. Ja ih moram zaštititi, to su igrači Hajduka i nacionalni interes. Bradarić je uz Sosu i Čolinu pretendent za lijevog beka hrvatske reprezentacije. Što će on misliti kad danas pogleda ovo u novinama? To je nevjerojatno što se radi. Ja sam ovdje tri godine, jedva se dočeka jedan poraz, samo se potenciraju negativnosti u Hajduku. Ovo je problem Hajduka, samo se čeka da se pikne negativnost. Dođe poraz, odmah je drvlje i kamenje, a Palaversa jednu utakmicu nije počeo. Utakmicu protiv Istre ne računam jer je došao iscrpljen nakon reprezentacije.

Potom je nastavio:

- Pitate za Ivanovskog, to nalaže neka situacija na terenu. Juranović je bio ozlijeđen, došlo je do pretumbacije. Gledam vrlo paušalne analize, ali ja znam da se kartice moraju ispunjavati. Svima nam fali malo objektivnosti i pozitivnosti u cijeloj državi, a da ne govorim u Hajduku.

Potom se okrenuo Osijeku.

- Mislim da smo imali dva dana za rekuperaciju, analizirali smo Osijek, danas ćemo donijeti odluku. Čeka nas zahtjevna utakmica u smislu taktičkog nadmudrivanja. Njihov trener je sad u poziciji kao što smo mi bili kad smo išli u Osijek na Kup.

Na konstataciju da za Bradarićevu fibru nitko nije znao, odnosno da je to stvar komunikacije je odgovorio:

- Mislim da fibra uopće ni bitna u toj priči. Previše se pretumbavaju po novinama, nakon jedne dobre ili nedobre utakmice.

Svatok ili Lopez?

- To ćemo vidjeti danas.Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14