Foto: Robert Matić / HNK Hajduk Oreščanin: Neka Poljud bude neosvojiva tvrđava, da na Svetom Roku kažu da su izgubili bodove

Oreščanin: Neka Poljud bude neosvojiva tvrđava, da na Svetom Roku kažu da su izgubili bodove

Ne bojim se da igrači 'izgore', huk s tribine će nam pomoći - rekao je Hajdukov trener

Pred Hajdukom je sutra novi ispit. U 20. kolu HNL-a na Poljudu gostuje Lokomotiva (17.30).

- Kroz tjedan se nismo puno osvrtali na utakmicu u Osijeku pokušavajući se okrenuti onome što nas čeka. Osijek je igrao kući, očekivali smo da će biti goropadni i pokušati zabiti rani gol. Lokomotiva je ekipa koja ima jako dobru polusezonu iza sebe, mlada, potentna ekipa sa dobrim trenerom. Očekujemo jako dobru i zahtjevnu utakmicu - rekao je u najavi trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Napokon se publika vraća na Poljud, tri dana do rođendana...

- Svjesni smo svi toga. Mi u stožeru se veselimo povratku navijača. Više od četiri mjeseca nisu bili. To će nama i igračima dati dodatan poticaj.

Kakva je situacija u momčadi?

- Juranović se priključio momčadskom treningu, ali neće biti sutra u kadru. Pomalo se vraćaju svi ozlijeđeni, to daje dodatno raspoloženje. U kadru neće biti Stanko Jurić, ima malih problema s istegnućem. Josip Bašić će se idući tjedan vratiti treningu, nema ni Ivanovskog i Beširovića.

Palaversa?

- Okvirno pričamo o njegovim doživljajima. Ante je krasan momak, ovo neće utjecati na njega. Stvara se posebna atmosfera radi navijača, pa ćemo popričati s mladim igračima da ne podlegnu tome.

Kakav je status Jradija?

- On je u kadru, u dobroj konkurenciji. Propustio je dio priprema, pokušava to pohvatati. Na njemu je da se na treningu nametne i pomogne momčadi.

Hoćete li se podrediti Lokomotivi jer su vrlo nezgodni?

- Bavimo se svojom igrom. Utakmica u Osijeku je završila kako je, svi smo zadovoljni. Pripreme su za Lokomotivu na način da se bavimo sobom, pogotovo prevencijskom obranom, da nas kontre ne iznenade. S time smo imali problema i u Osijeku. Znamo koje su kvalitete Lokomotive, nadam se da ćemo biti spremni.

Je li vas strah da igrači ne 'izgore'?

- Ne, ne bojim se. Način na koji su odradili ovaj tjedan daje mi potvrdu toga. Mislim da će taj huk s tribine nama pomoći.

Hoće li biti promjena u sastavu u odnosu na Osijek?

- Imamo još jedan trening. Neke dvojbe postoje, vidjet ćemo danas.

Kakva je Lokomotiva?

- Glavna kvaliteta im je što imaju dobru atmosferu i mirnoću. Mladi igrači poput Ivanušeca, Kastratija, Uzunija se dobro razvijaju. Za mlade igrače je bitno imati mirnu sredinu. Biti u pozadini iza Dinama i razvijati se.

Iduće utakmice će dosta toga odlučiti oko Europe?

- Ne bih radio povijesne utakmice. Rekao sam od prvog dana da ćemo to pokušati. Ima još 17 utakmica, bavimo se jedino sobom. Moramo biti svjesni da težimo pomlađivanju, ne bih to potencirao. Imamo svoj put, duboko vjerujemo u njega i jedan dobar ili loš rezultat neće nas poremetiti u svom planu da se Hajduk složi kako bismo svi željeli.

Može li Hajduk sutra do tri boda?

- Naravno da može, ali neće biti lako. Molio bih navijače da budu strpljivi. Utakmica se igra 90 minuta i moramo biti fokusirani i koncentrirani.

Dva i pol mjeseca ste na klupi Hajduka, a sutra ćete debitirati pred splitskom publikom, osjećate li pritisak?

- Mislim da ne. Tu sam već dvije i pol godine. Ovo je samo dodatan motiv da damo sve od sebe.

Pobjeda bi bila dobar poticaj za dalje?

- U Splitu uvijek treba paziti na te stvari. U pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi. Podrška s tribina je ok, ali igrači se moraju adaptirati na stvari na terenu.

Prijelazni rok traje do 15. veljače, ima li kakvih naznaka za pojačanjima?

- Još se može nešto dogoditi po pitanju dolaska stopera, ali to je u domeni sportskog direktora.

Publika bi mogla omesti i goste?

- Neka Poljud bude neosvojiva tvrđava, da na Svetom Roku kažu da su izgubili bodove. To je slatkorječivo, ali trudit ćemo se da tako bude - zaključio je Oreščanin.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41266, "");
Pregledaj komentare