Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ORIGINALNA NAJAVA MAFEST-a: Mister No u momčadi Novog Vremena, a Zagor slavi s kadetima Zmaja!

ORIGINALNA NAJAVA MAFEST-a: Mister No u momčadi Novog Vremena, a Zagor slavi s kadetima Zmaja!

Nacrtao ih je Walter Venturi, poznati crtač izdavačke kuće 'Sergio Bonelli Editore'

Mister No s momčadi hrvatskog prvaka Novog Vremena, a Zagor i Chico u društvu uspješnih kadeta Zmaja! Dva vrhunska plakata s Makarske rivijere u kratkom su vremenu postala pravi hit, a nacrtao ih je Walter Venturi, poznati crtač izdavačke kuće 'Sergio Bonelli Editore', za najavu ovogodišnjeg, 13. po redu, međunarodnog festivala stripa 'MaFest'.

Zahvaljujući svojoj raznovrsnosti, kvaliteti, inovativnosti i ležernosti, međunarodni festival stripa u Makarskoj 'MaFest' još od svojih početaka davne 2006. godine postao je omiljeno mjesto druženja i zabave za sve ljubitelje devete umjetnosti.

Premda je tijekom svog postojanja postao nadaleko poznat po svojim brojnim sadržajima poput strip-radionica s predškolcima i osnovnoškolcima, izložbama, tribinama, potpisivanjima, crtanjima, koncertima, sjajnoj atmosferi te činjenici da je u Makarskoj dosad gostovalo više od 200 strip-autora s 4 kontinenta, MaFest je ipak najpoznatiji i najprepoznatljiviji po činjenici da je zahvaljujući njegovom postojanju dosad nastalo čak 95 (?!) plakata na kojima su brojni domaći i svjetski autori nacrtali svoje najpoznatije strip-junake u Gradu pod Biokovom. 

Tako su dosad, između ostalih, u Makarskoj zauvijek ovjekovječeni planetarno popularni junaci poput Batmana, Spider-Mana, Zagora, Mister Noa, Deadpoola, Jeremiaha, Punishera, Texa, Sherlocka Holmesa, Srebrnog Letača, Kena Parkera, Kapetana Amerike, Wonder Woman, Nathana Nevera, Wolverinea, Dylana Doga, Cat Claw, Hellboya, Martina Mystèrea itd., a od ove godine organizatori su odlučili napraviti još jedno iznenađenje i tako ponovno potvrditi svoju kreativnost i inovativnost.

Naime, od ove godine MaFest će na nekim od svojih plakata promovirati ne samo gradske ljepote, nego i značajna dostignuća koja su ljudi iz Makarske i s Makarske rivijere postigli, a realizacija prvih takvih dvaju plakata dogodila se u suradnji s velikim nogometnim zaljubljenikom Walterom Venturijem koji je zauvijek ovjekovječio sjajne uspjehe Novog vremena Apfel u domaćem prvenstvu i Ligi prvaka te Zmajevih kadeta (godište 2002./2003.) koji su se bili plasirali u polufinale nacionalnog kupa, dok je njegove originalne crteže kolorirala Tiziana Vacca.

Slavni junaci poput Mister Noa, te Zagora i Chica nisu odabrani slučajno. Naime, Mister No je neraskidivo povezan s brazilskim Manausom te samim tim predstavlja i izvrsno društvo makarskim Brazilcima Lucasu i Duduu, a izlet u mitski Darkwood i posjet Zagoru i Chicu najljepša je nagrada mladim Zmajevcima koji su osvjetlali obraz klubu postigavši najveći uspjeh u njegovoj sad već gotovo pa 100-godišnjoj povijesti. 


Inače, ovogodišnji MaFest održat će se za točno četiri mjeseca - od 28. do 31.5.2020. - i riječ je o manifestaciji koju nijedan ljubitelj devete umjetnosti, pop-kulture, glazbe i dobrog provoda ne bi smio propustiti.

Vaša reakcija na temu