Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Osnovani su prije 133 godine, a sada su prvi put ušli u Championship!

Osnovani su prije 133 godine, a sada su prvi put ušli u Championship!

Uoči prekida sezone zbog koronavirusa bili su na osmom mjestu

Osnovani su prije 133 godine, a 13. srpnja u njihovoj će povijesti ostati upisan zlatnim slovima. Tog su dana Wycombe Wanderersi izborili ulazak u Championship, drugi rang engleskog nogometa, i to prvi put u dugoj povijesti. Sigurno je da su zamišljali drukčiju scenu od praznog Wembleyja na kojem se tradicionalno igraju susreti za promociju u engleskim ligama. U završnom obračunu svladali su Oxford 2:1, te ispisali najsvjetlije stranice klupske povijesti šest godina nakon što su jedva ostali među profesionalcima. 

Uoči prekida sezone zbog koronavirusa Wycombe je bio na osmom mjestu League one. No, s obzirom kako je bilo jasno da se sezona neće odigrati kako je planirano, pomogla im je činjenica da su odigrali utakmicu manje od konkurenata te su na osnovu osvojenog prosjeka bodova završili na trećem mjestu i plasirali se u doigravanje. U polufinalu su u dvije utakmice bili uspješniji od Fleetwooda, a zatim u finalu slavljem protiv Oxforda stigli tamo gdje ih gotovo nitko nije vidio. Uostalom, to je priznao i njihov trener Gareth Ainsworth.

- Ovo je nevjerojatan uspjeh, veći od mojih najluđih snova. Mislim da je ovo bila sudbina, ponosan sam na igrače - rekao je Ainsworth.

U redovima Wycombea igra i čuveni Adebayo Akinfenwa. Ovaj 38-godišnji napadač teži preko stotinu kilograma, a godinama igra u nižim engleskim ligama. Sada ima priliku napokon zaigrati u Championshipu. Valjda će mu u klubu izaći u susret i produžiti ugovor koji ga je vezivao do kraja aktualne sezone....

Vaša reakcija na temu