Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OŠTRI ISTUP LEGENDARNOG REPREZENTATIVCA: Ovaj put nije dobar, a prije prvenstva Lučin je bio peti izbor na lijevom vanjskom!

OŠTRI ISTUP LEGENDARNOG REPREZENTATIVCA: Ovaj put nije dobar, a prije prvenstva Lučin je bio peti izbor na lijevom vanjskom!

'U reprezentaciji moraju igrati najbolji'

Legendarni hrvatski rukometni reprezentativac Božidar Jović prokomentirao je osmo mjesto Hrvatske na Europskom prvenstvu. 

- Vratit ću se na prvi dio natjecanja u Szegedu. Korona nas je uhvatila, tada je pozvan Željko Musa. Realni gledano, Musa je posložio obranu, na utakmici protiv Srba smo imali jednu od najboljih obrana na Euru. Znači, pričamo o koroni, je li ona u toj utakmici dobro donijela nama ili Srbima. Idemo dalje... Prije prvenstva Tin Lučin je bio naš peti izbor na lijevom vanjskom, slučajno je pozvan i pokazao je što može. Znači da ga stručni stožer nije vidio, nećemo se lagati tu - rekao je za Jović za RTL, a potom dodao:

- Jelinić je bio treći izbor na krilu, Marino Marić nije bio u nikakvim kombinacijama za dolazak, stjecajem okolnosti oko korone on je došao. Mateo Maraš je bio kao treći izbor, svi ti igrači su pokazali da mogu.

Nastavio je...

- Opet ponavljam, u reprezentaciji moraju igrati najbolji. Gospodin Lino Červar koji je zadužen za struku je izjavio da nećemo plakati za 36-godišnjakom. Igor Vori je na Euru u Hrvatskoj igrao s 38 godina. Je li Vori igrao s 38 jer je mlad? Nije, igrao je zato što je bio najbolji. Mi si ne možemo priuštiti taj komfor da pomlađujemo ekipu, mi moramo pozivati najbolji, ako pozivamo ovakve igrače kao sada, onda je naša realnost osmo mjesto.

Za kraj je poručio:

- Hrvatska je uvijek na svim natjecanjima išla na medalju i ta alibi osma mjesta i 15. mjesta će nas voditi da igramo derbi s Litvom, Belgijom i Ciprom. To je naša realnost. Neka se ljudi u Savezu što prije sastanu, neka što prije razmotre kako dalje, ovaj put nije dobar - zaključio je Jović.

Vaša reakcija na temu