Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Otvaranje spomenika: 'Nekako je i simbolično da Frane Matošić i njegov kum Bernard Vukas čuvaju Hajduk'

Otvaranje spomenika: 'Nekako je i simbolično da Frane Matošić i njegov kum Bernard Vukas čuvaju Hajduk'

Ufamo se svi zajedno u bolja vremena

Danas je povodom 110. Hajdukova rođendana otvoren spomenik Frani Matošiću, legendarnom Hajdukovu strijelcu i kapetanu. Tom prigodom je predsjednik Lukša Jakobušić rekao:

- Očekivali smo da će nas biti puno više, ali imali smo preporuku da smo ograničeni na 25 osoba na javnom prostoru. Hvala što ste došli, čestitam svima 110. rođendan. Pozdravljam i gradonačelnika koji je puno pomogao oko ovog spomenika. Kada sam pitao Vinka Radovanija što reći, on mi je odgovorio: 'Frane Matošić, dovoljno je'. Teško da će itko to ponoviti, 739 utakmica i 729 golova. Govorimo o jednom od najvećih, bio je kapetan, lider, to nam je i danas potrebno. Imam potrebu zahvaliti svima, prije svega obitelji Matošić. Nadam se da ćemo se vrlo brzo moći podičiti i rezultatom. Posebno bih zahvalio našem Jurici Gizdiću. Nekako je i simbolično da Frane Matošić i njegov kum Bernard Vukas čuvaju Hajduk i ufamo se svi zajedno u bolja vremena.

Spomenik je izradio Davor Kamenjarin.

Vaša reakcija na temu