Foto: Ivica Čavka PERASOVIĆ ODUŠEVIO: Otac mi svaki dan daje savjete, ponekad mi zna biti naporan, ali znam da ga moram slušati

PERASOVIĆ ODUŠEVIO: Otac mi svaki dan daje savjete, ponekad mi zna biti naporan, ali znam da ga moram slušati

Dok on dosegne razinu tate mora se najesti poprilične količine pure i mlijeka - kazao je trener Grgurević

Ivan Perasović sjajno je iskoristio minutažu protiv Škrljeva. Sin legendarnog Velimira Perasovića u igri je proveo 14 minuta, i pritom zabio deset poena uz šest skokova. Posebno su atraktivna bila dva zakucavanja.

- Ušli smo jako u utakmicu, znali smo da smo kvalitetnija momčad - rekao je Peras mlađi, a zatim se dotakao svoje izvedbe.

- Smatram da uvijek može bolje. Pogotovo u obrambenom segmentu, nisam bio na nivou. Treba ići dalje i nastaviti raditi.

Otac Velimir sve prati iz Španjolske gdje vodi Baskoniju. Kakvi su njegovi očinski savjeti?

- Svaki dan daje savjete. Ponekad mi zna biti naporan, ali znam da ga treba slušati jer je iskusan i zna što govori.

U jednoj si stvari već bolji od njega. On nije mogao ovako zakucati...

- Svatko ima svoje kvalitete - odgovorio je Ivan, a u priču se uključio trener Ante Grgurević.

- Dok on dosegne razinu tate mora se najesti poprilične količine pure i mlijeka. Nemojmo zaboravljati. Bože daj da dođe do nivoa tate. 

Potom se dotakao utakmice.

- Škrljevo ima nekoliko igrača koji su iskusniji nego naši, koji su igrali veći nivo. Imaju kvalitetnih igrača koji znaju igrati košarku, ne vjerujem da taj kvalitet može dugo ostati u krizi. Mi smo bili u grču nakon dva uzastopna poraza. Za jedan smo mi isključivi krivci. Sad smo pobijedili i moramo se pripremiti za iduću utakmicu.

S kojim ste stvarima zadovoljni, a koji segmenti nisu bili dobri?

- Puno je izgubljenih lopti, bili smo ukočeni, iako smo na trenutke djelovali lepršavo. U obrambenim rotacijama smo bili loši, ali protivnik to srećom nije kaznio. Imali smo dva duga putovanja, a sigurno je u glavama igrača da smo izgubili dvije utakmice. To je neka kočnica koja te prati, ali dobro je da smo pobijedili.

Koliko je ova momčad daleko od vaše vizije košarke?

- Ona nije daleko. Imamo kvalitetnih igrača, i starijih i mlađih. Moja vizija je takva da taj kvalitet pokušam pretočiti u zajednički timski kvalitet, da bi napravili još dva iskoraka više. Veliko je trošenje s dvije utakmice tjedno, ali to je put koji smo izabrali i koji ja smatram ako mu pristupimo cjelovito da možemo samo rasti. Sigurno će biti krize, nema momčadi koja ne prolazi kroz uspone i padove, ali u tome se očituje snaga momčadi.

Perkovića ste nakon ishitrenog šuta sjeli na klupu?

- Nije to bilo radi ishitrenog šuta, nego nakon par stvari koje je napravio što se meni ne sviđa. Vi ne morate znati koje su to stvari. Perković je momak koji ima visoki kvalitet i koji ovoj momčadi puno znači. 

No, srljali su i drugi igrači?

- Netko srlja više, netko manje. Nije napad jedini segment košarkaške igre. Postoji timska i individualna odgovornost u obrani. Kada sve to zbrojite donese se odluka i iza nje stojim - zaključio je Grgurević.

Gostujući strateg Damir Rajković realno je rezonirao poraz na Gripama. 

- Split je pokazao da ima razinu više, zaslužuju čestitke. Stalno primamo sto poena, to je nama veliki problem. Puno smo mijenjali momčad, naša razina se zna. Treba se zatvoriti u dvoranu i raditi - rekao je Rajković, a zatim se dotakao Splita.

- Izgledaju mi dobro. Složili su dobru momčad. Mladi su, atletični, dobro trče. Imaju dobru energiju prema naprijed. Drago mi je da igrači koje sam trenirao u mladoj reprezentaciji pokazuju napredak, pogotovo Bajo. Stabilizirao se i u šuterskom dijelu. Drago mi je zbog toga. Došao je u dobru sredinu gdje će još više napredovati. Potentna su ekipa, vidi se da ima prostora i mislim da će rasti iz utakmicu u utakmicu.

Neki kažu da je hrvatska liga nikad jača. Dijelite li i vi to mišljenje?

- Čitam u intervjuima da je jača, ali rekao bih da je kompaktnija. Jačinu naše lige trebamo gledati kroz utakmice u Europi, a mi smo od nje daleko. Bio sam prvi protivnik igranja u ABA ligi. To je zatvaranje u jedan lonac u kojem mi najmanje izvlačimo profita. Kada izađemo vani, onda se šokiramo što su na Svjetskom prvenstvu Poljska i Češka. Dok se ne otvorimo Europi i dok nam se klubovi ne ojačaju financijski nećemo vidjeti gdje smo. Ima u našoj ligi dobrih ekipa, ali kad izađemo vani onda ćemo vidjeti koliko smo daleko od toga - zaključio je Rajković.

Ivan Batur problem Škrljeva vidi u obrambenom segmentu.

- Čestitao bih Splitu na zasluženoj pobjedi. Od početka do kraja nije dolazila u pitanje. Kada se primi 100 koševa i izgubi ovoliko lopti nema se što tražiti.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52649, "");
Pregledaj komentare