Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Peristil osvanuo prekriven Hajdukovom članskom iskaznicom!

Peristil osvanuo prekriven Hajdukovom članskom iskaznicom!

Torcida je izdala i priopćenje kojim poziva navijače da se u subotu popodne na Rivi masovno učlane u Hajduk

Peristil je jutros osvanuo prekriven velikom članskom iskaznicom Hajduka! Rano jutros, naime, torcidaši su na carski trg postavili najlonski transparent u obliku članske iskaznice te na lancunu objesili poruku 'član = vlasnik'.

Jasna je poruka ovog performansa: opća mobilizacija hajdučkog puka s ciljem omasovljenja članstva. Treba dodati da se od ove godine članarina tretira kao zadužnica klubu, a prikupljena sredstva će se koristiti za otkup Hajdukovih dionica prilikom dokapitalizacije.


Inače, u prvom tjednu ove godine u Hajduk se učlanilo već 2000 navijača, duplo više nego u istom razdoblju lani, a ne treba posebno isticati da se radi o rekordu...


Torcida je 2009. godina također iskoristila Peristil za slanje snažne poruku protiv 'kerumizacije' Hajduka, tada su navijači razvili žutu kesu na kojoj je umjesto natpisa 'Kerum', kao na vrećicama tadašnjeg trgovačkog lanca, pisalo 'Kodeks'. Kodeks upravljanja Hajdukom, podsjetimo, izboren je iduće godine... 


U subotu okupljanje na Peristilu, pa masovno učlanjivanje na Rivi

Torcida je u petak ujutro izdala i priopćenje kojeg prenosimo u cijelosti...

Prošlo je dugih 10-ak godina Torcidine borbe protiv nepravde, korupcije i lopovluka kako u Hajduku tako i u hrvatskom nogometu. Bilo je to vrijeme u kojem smo se borili za jedan pošteniji i transparentiji način rada u našem klubu. Rezultati te borbe su nas danas doveli u poziciju da možemo, ali i moramo razmišljati o novim koracima koji će naš klub voditi u bolju budućnost.

Zato smo odlučili u godini kada naš klub slavi svoj 105. rođendan krenuti u drugu fazu projekta Naš Hajduk te zajedno sa svim navijačima Hajduka zauvijek osigurati budućnost kluba na način da on ostane uz svoje korijene.

Hajduk je klub koji je rođen u narodu i treba zauvijek ostati vlasništvo onih koji ga bezuvjetno i najviše vole.

Put koji smo odabrali je put učvršćivanja simbioze kluba i navijača, put stvaranja novih ispravnih vrijednosti. Na tom putu bit će mnogo podmetanja, bit će novih poraza i tužnih večeri, a najveći neprijatelj ćemo biti sami sebi te će nestrpljenje biti naša Ahilova peta.

Ovo je put zbog kojeg ćemo svi mi jednog dana biti ponosni, što smo bili dio pokreta koji je Hajduk trajno vratio u vlasništvo njegovih navijača. Zbog toga je pred ovom generacijom Torcide velika odgovornost i uloga života.

U subotu 9.1. u 17:00 pozivamo sve pripadnike Torcide da dođu na Peristil, odakle ćemo zajedno krenuti na Hajdukovu kućicu na Rivi kako bi se učlanili u Hajduk. Na ovaj način želimo jasno pokazati našu jedinstvenost i pružiti podršku ovom projektu kojeg smo i sami pokrenuli. Međutim, to je samo početak jedne veće priče.

Ove subote sa Peristila kreće niz Torcidinih akcija učlanjivanja po svim splitskim kvartovima i okolici, a kojima ćemo Vas uredno obavještavati. Doći ćemo u svaki dio grada Splita i širiti ovu priču kako bi smo potaknuli ljude da se učlane u Hajduk i sudjeluju o projektu otkupa kluba. Veliki interes od prvog dana za članstvom pokazuje kako su Hajdukovi navijači osjetili ispravnost puta kojim idemo. Ostaje nam probuditi naš grad, a onda će se bolest zvana Hajduk nezaustavljivo širiti! 

Učlanimo se u Hajduk, da bi Hajduk ponovno bio naš.

BUDI DIO POVIJESTI!

Vaša reakcija na temu