POČELE PRIPREME: Solin zadesio val odlazaka, a tri pojačanja su stigla iz Junaka

POČELE PRIPREME: Solin zadesio val odlazaka, a tri pojačanja su stigla iz Junaka

Na pripremama je i mnogo mladih igrača iz vlastitog pogona

Nogometni klub Solin krenuo je s pripremama za novu sezonu.

Trener Boris Pavić i njegovi suradnici Ivan Bilonić i Hrvoje Višić odradili su prve treninge uoči nove sezone. Bilonić je kondicijski  trener, novo-staro lice, dijete Solina gdje je i završio nogometnu karijeru. Vratare će i dalje trenirati Višić.

Pavić u novu sezonu kreće s potpuno izmijenjenim sastavom, na raspolaganju više nema Ivana Mastelića, Antonija Guća, Ivana Jelića, Antonija Pavlinovića, Antonija Mrkovića, Josipa Bauka, Marija Ćurića, Josipa Tomasa, Darija Baradu, Ivana Krajinu.

Luka Kapetanović je sve dogovorio s klubom i danas se pojavio na treningu, a status Patrica Zoungrane, Krešimira Luetića, Denija Jurića i Petra Čeke znat će se narednih dana. 

Kapetan Solina Duje Ninčević priključio se pripremama druge momčadi Hajduka, a hoće li zadovoljiti kriterije trenera Despotovića znat će se nakon priprema na Kupresu . 

Pripremama je Pavić priključio i dobar dio juniora koji su igrali završnicu amaterskog prvenstva Hrvatske za ulazak u 1. HNL, gdje su nesretno poraženi od Orijenta nakon izvođenja jedanaesteraca. 

Pozvani su: Stipe Vulikić, Stipe Pekić, Gregor Gulišija, Milan Simpson, Marin Laušić, Mile Mujan, Tino Šošić, Josip Brdar, Mario Veljača, Vicko Ožegović i Moreno Vušković.

Od prošlogodišnji igrača tu su Vlatko Šimunac, Ivan Grubišić, Toni Taraš, Mislav Pezo, Mario Barišić i Mateo Tomić

Novi igrači Solina su Petar Bašić - Šiško, Petar Botica i Šime Puljić koji dolaze iz sinjskog Junaka, zatim u klub su se vratili vratari Ante Topić koji je zadnju sezonu proveo u Primorcu iz Biograda te Robert Milaković koji je bio na posudbi u Jadrana iz Tučepa. 

Na prozivci se pojavilo dosta igrača te će do utakmice s BSK Zmajem znati na čemu su, na koga će Pavić računati. Nakon tog dvoboja, koji se igra 19.srpnja u Solinu, momčad s Jadra će igratoi na turnirima u Zmijavcima i Vranjicu.

Solin ima i zakazane mini pripreme u Vrbovcu od 24. do 28. srpnja, gdje će odigrati dvije pripremne utakmice. Prva je 25. srpnja, a druga 27. srpnja, a zatim generalnu probu pred početak prvenstva protiv Hajduka II 10. kolovoza na igralištu pokraj Jadra.

Trener Pavić nam je kratko kazao:

- Na probu je došlo dosta igrača, oni će nakon utakmice sa Zmajem znati na čemu su. U narednim danima očekujemo pojačanja  na deficitarnim pozicijama, desnog beka, jednog iskusnog stopera, dva vezna, jednog krilnog te jednog centralnog napadača, a do odlaska u Vrbovec na mini pripreme nadamo se definiranju igračkog kadra za predstojeće prvenstvo, 24 igrača i 3 vratara koji će mi biti na raspolaganju.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(48252, "");
Pregledaj komentare