Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: bruno karadza Policija objavila posebno priopćenje zbog utakmice Hajduk-Dinamo, provjerite što kažu
Sve o borbi za prvaka Piše: Dalmatinski portal

Policija objavila posebno priopćenje zbog utakmice Hajduk-Dinamo, provjerite što kažu

Uklanjat će se sva nepropisno parkirana vozila oko stadiona

Na Poljudu sutra u 19 sati igraju Hajduk i Dinamo, a policija je tim povodom poslala priopćenje koje prenosimo u cijelosti: 

'S obzirom na veliki interes kako domaćih, tako i gostujućih navijača za ovo javno okupljanje, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama koje navodimo u nastavku priopćenja.

Obavijest za gostujuće navijače - prihvat navijača u Dugopolju

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske vršit će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A-naplatna postaja Dugopolje. Kod naplatne postaje Dugopolje vršit će se posebna regulacija prometa.

Sve organizirane skupine navijača, koje budu putovale autobusima, bit će upućene izravno na stadion Poljud. Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona Poljud i natrag.

Ulazak u stadion

Posebno još jednom napominjemo svim posjetiteljima kako prilikom ulaza moraju imati:

- kupljenu ulaznicu,

- javnu ispravu s fotografijom

S obzirom na pojačan interes posjetitelja za ovo javno okupljanje, molimo posjetitelje da se na dan utakmice pravovremeno upute prema stadionu. Ulazi u stadion bit će otvoreni od 16.30 sati, pa pozivamo posjetitelje da dođu ranije, kako bi nakon obavljenih pregleda, provjera, osoba i ulaznica mogli prije početka javnog okupljanja ući na stadion.

Posebna regulacija prometa na području grada Splita:

Dan uoči utakmice 19. travnja 2022.godine od 19.00 sati do završetka osiguranja uspostavit će se blokada prometa, odnosno onemogućiti kretanje i parkiranje u ulici VIII. mediteranskih igara-kod ulaza na parkiralište bazena Poljud, kod ugostiteljskog objekta Hemingway, na raskrižju ulice VIII. mediteranskih igara i ulice Sedam Kaštela (osim za hitnih službi, odnosno vozila s propusnicom) te na šetnici oko stadiona.

Dodatno na dan utakmice 20. travnja 2022.godine organizator u suradnji s policijom vršit će blokadu prometa, tako da će se od 15.00 sati uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-frankopanskoj od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u Ulici Put Supavla od raskrižja s Ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara, autobusa javnog gradskog prijevoza i vozila s propusnicom).

Savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu, da na vrijeme krenu prema stadionu, te da ako su u mogućnosti koriste javni prijevoz, radi izbjegavanja gužve.

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona, pa savjetujemo da ako na javno okupljanje dolaze osobnim vozilom, isto parkiraju na parkiralištima u drugim dijelovima grada, te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona.

Još jednom upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Prometni redari, će zajedno s policijskim službenicima, na dan održavanja javnog okupljanja, sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila posebno u ulicama Zrinsko- frankopanska, Hrvatske mornarice, Sedam Kaštela i Put Supavla, te će vozila za koja budu postojali uvjeti za premještanje biti premještena. Ovo se ujedno odnosi i na nepropisno parkirana vozila po sredini kolnika naprijed navedenih cesta.

Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez ako dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ukoliko bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita.

Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

Obavještavamo građane kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno:

- unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,

- unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,

- maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta,

- unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,

- pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,

- pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,

- bacanje predmeta u natjecateljski prostor,

- boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Sva uočena naprijed navedena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima , također sukladno članku 51. i 52. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima policija će tri sata prije utakmice i dva sata nakon utakmice privremeno po potrebi ograničiti kretanje i zadržavanje ulicama Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore.

Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu', navodi se u priopćenju policije.

Vaša reakcija na temu