Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović POLJUDSKI BAZEN Jadran - Barcelona 8:4

POLJUDSKI BAZEN Jadran - Barcelona 8:4

Splićani su napravili novi korak prema plasmanu u skupinu Lige prvaka

Vaterpolisti Jadrana u vrhunskoj su utakmici pobijedili jaku Barcelonu 8:4 i napravili novi korak prema plasmanu u skupinu Lige prvaka. Osigurali su ovom pobjedom jadranaši mjesto u play-off rundi u kojoj će se igrati po sistemu kod kuće i u gostima. Neće to biti jednostavan zadatak, puno je to potencijalnih 'mina', ali jadranaši imaju snagu, pokazali su to i sada protiv Barce.

- Jako sam zadovoljan u prvom redu što smo pobijedili 8:4, da to nije 16:12, s puno primljenih golova. Imali smo problema u napadu, promašivali smo zicere, ali kad igraš obranu kao mi sada, onda ovakve utakmice dobiješ. Mate Anić je branio odlično, ali kad je obrana ovakva, angažirana, kad znamo odakle prijeti opasnost, lakše je i njemu braniti. kad prijeti sa svih strana, nije lako. On je obranio odličnih nekoliko udaraca, držao nas je u egalu dok napad nije proradio. Što se napada tiče, ovo će se dogoditi jednom od 10 - 15 puta, da ne ide. Mi ćemo uvijek utirati par golova, ali ako ih puno primimo, onda smo u problemu. Sad nas čeka Oradea, to ću iskoristiti da dam šansu mladima, nećemo se blamirati, idemo pobijediti, ali više će prilike imati mladi igrači  - rekao je trener Jadrana Mile Smodlaka.

- U Podgorici u obrani nismo posložili kockice kako treba. Na ovom je turniru naglasak bio na obrani, opravdali smo trenerove riječi da stavimo naglasak na obranu, a golovi će doći. Igrale su se dobre obrane s obje strane, mi smo se ispromašivali u početku. Kad smo stali na balun i poboljšali obranu, produkt je pobjeda - rekao je Mate Anić.

Treću utakmicu u skupini Jadran igra protiv Oradee sutra, u nedjelju, u 12 sati.

U drugoj današnjoj utakmici Primorac iz Kotora je pobijedio Oradeu 8:6.

Jadran: Podrug, Burić (1), Marinić-Kragić (1), Čagalj, Z. Butić, Pejković, Bukić (1), Harkov (1), Delić (1), Dobud, Šetka (1), Dužević (2), Anić.

Barcelona: Schneider, Duart, Van den Burg, Ferrer, Urzainqui, Duric (1), Baches (1), Goma Esforzado, Compte, Estrany Esforzado (1), Guell (1), Sesen, Vicente.

Peterci: Jadran 1:1, Barcelona -

Igrač više: Jadran 3 od 9, Barcelona 3 od 8.

Vaša reakcija na temu